Οργή Πολυτέκνων για την αντιμετώπισή τους από το Κράτος
"Οργή και αγανάκτηση επικρατεί στις τάξεις των Πολυτέκνων, ειδικά των εκπαιδευτικών.1. Με βάση το νόμο που ίσχυε μέχρι πέρσι περίπου 730 εκπαιδευτικοί απέκτησαν 4ο παιδί, περιμένοντας να διοριστούν. Αντ' αυτών διορίζονται μόνο περίπου 90, παρόλο που οι νόμοι δεν μπορούν να έχουν αναδρομική ισχύ.
2. Και όσοι διορίζονται υποχρεώνονται να δηλώσουν περιοχές δυσπρόσιτες γενικά και πρέπει με 4 ανήλικα παιδιά να πάνε στο άλλο άκρο της Ελλάδος, χωριζόμενοι οι σύζυγοι,χωρίς να έχουν στήριξη από τις οικογένειές τους. Πρόκειται για πρωτοφανή παραβίαση του άρθρου 21 του Συντάγματος και του δημοσιουπαλληλικού κώδικα και ένα.. χτύπημα στις οικογένειες εκείνες που στηρίζουν δημογραφικά την Ελλάδα.
3. Ακούγονται και κυκλοφορούν σενάρια περί μείωσης και άλλων των μισθών και των δώρων και των οικογενειακών επιδομάτων, την ώρα που οι Πολύτεκνες Οικογένειες πλήττονται περισσότερο από κάθε άλλη κοινωνική ομάδα από τις μειώσεις μισθών και την αύξηση των φόρων,ειδικά εκείνες που έχουν πολλά ανήλικα παιδιά.
Σε όλους τους Συλλόγους Πολυτέκνων της Ελλάδος επικρατεί αναβρασμός και οργή για την άδικη επίθεση και αναμένονται μαζικές προσφυγές στα διοικητικά δικαστήρια, αγωγές για άνιση κατανομή των οικονομικών και φορολογικών βαρών στους Πολύτεκνους, μέχρι και προσφυγή στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια, αφού η ΕΕ προστατεύει την οικογένεια, ειδικά τις πολυμμελείς.
4. Αρχίζει να καλλιεργείται και η ιδέα νέου Συλλαλητηρίου των Πολυτέκνων στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, την πρώτη Κυριακή του Σεπτεμβρίου, την ώρα που θα είναι στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ. Αν συνεχιστεί αυτή η τυφλή επιβολή μέτρων, χωρίς κλιμάκωση ανάλογα με τον αριθμό παιδιών, η Ελλάδα κινδυνεύει να παρουσιάσει αρνητικό ρεκόρ γεννήσεων από φέτος. Η Ελλάδα σβήνει και η ελληνική κυβέρνηση δείχνει να μην ενδιαφέρεται να ανακόψει το ρεύμα της υπογεννητικότητας. Και είναι πάρα πολλές οι Πολύτεκνες Οικογένειες που στήριξαν τη σημερινη κυβέρνηση, αλλά τώρα είναι εξοργισμένες και θα το δείξουν στις κάλπες του Νοεμβρίου...
Το οργισμένο δελτίο τύπου της ΑΣΠΕ βρίσκεται εδώ.."
αναγνωστης
------------------------------------------------------------------------
αναντηση απο αναγνωστη
Η πολιτική της αντιμετώπισης του Δημοσίου ως Κολυμβήθρας του Σιλωάμ (ή αλλιώς κουτσοί-στραβοί στον Άγιο Παντελεήμονα), είναι αυτή που μεταξύ άλλων έριξε έξω το ελληνικό Δημόσιο, όχι μόνο από άποψη οικονομική, αλλά και απόδοσης και παραγωγικότητας. Επί δεκαετίες το ελληνικό Δημόσιο αντιμετωπίστηκε, προφανώς στρεβλά, ως ο χώρος για να επιτελέσει η εκάστωτε κυβέρνηση την «κοινωνική της πολιτική». Έτσι βλέπαμε επί χρόνια Ολυμπιονίκες, Πρωταθλητές Ευρώπης, παλιννοστούντες, τρίτεκνους, πολύτεκνους και κάθε άλλη «ειδική κατηγορία», να διορίζονται σε συγκεκριμένες θέσεις, ασχέτως με την επάρκεια των προσόντων τους για την κατάληψη αυτής της θέσης εργασίας.
Συγκεκριμένα στην εκπαίδευση, την ίδια ώρα που το Υπουργείο απαιτούσε από τους μη πολύτεκνους εκπαιδευτικούς ένα σωρό προσόντα για να μπορέσουν να διοριστούν (επιτυχία στο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, επαρκή προϋπηρεσία, παιδαγωγική κατάρτιση, μεταπτυχιακά κ.α.), διόριζε παραπλεύρως πλήθος πολυτέκνων με μοναδικό προσόν τον αριθμό των παιδιών τους, χωρίς καν να απαιτείται η συμμετοχή τους σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Φτάσαμε δηλαδή στο σημείο η "ειδική κατηγορία" στην περίπτωση αυτή να ήταν οι μη πολύτεκνοι...
Ας μη γελιόμαστε, αυτή η ελληνική πατέντα είναι μοναδική σε όλο τον κόσμο. Πουθενά παγκοσμίως ο πολύτεκνος δεν είναι αυτονόητο ότι θα διοριστεί στο δημόσιο, αν δεν πληρεί και έναν αριθμό άλλων απαραίτητων προϋποθέσεων, ανάλογα με τις απαιτήσεις της συγκεκριμένης θέσης που διεκδικεί. Αναρωτιέμαι αντίστοιχα όταν π.χ. επιλέγουμε έναν ιδιώτη γιατρό για να μας εξετάσει, το κάνουμε με μοναδικό κριτήριο το πόσα παιδιά έχει ή την επάρκεια των επιστημονικών του προσόντων; Γιατί λοιπόν σε αυτό το καταραμένο ελληνικό Δημόσιο δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται η πλήρωση μιας θέσης εργασίας με τα ίδια αυτονόητα κριτήρια; Είναι τυχαίο ότι ούτε τα ίδια συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών, ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, βλέπουν με καλό μάτι αυτή την πολιτική;
Κανείς δεν αμφισβητεί τη σημαντικότητα και τις δυσκολίες του μεγαλώματος πολλών παιδιών. Όμως υποχρέωση ενός κράτους πρόνοιας είναι να παρέχει επαρκή επιδόματα για να μεγαλώνουν αξιοπρεπώς τα παιδιά τους, όπως συμβαίνει παγκοσμίως, και όχι να τους διορίζει ανεξαιρέτως στο δημόσιο.
Πολύ σωστά λοιπόν με το νέο σύστημα διορισμού των εκπαιδευτικών, ΟΛΟΙ θα πρέπει να έχουν επιτυχία στο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, για να διεκδικήσουν μία θέση στη δημόσια εκπαίδευση. Και από εκεί και πέρα ένας πολύτεκνος θα έχει βεβαίως και ένα bonus μορίων για την πολυτεκνία. Ίσως έτσι πάψουμε να ακούμε και φράσεις από πολύτεκνους τους στυλ «ε, είχα 3 παιδιά και έκανα και το 4ο για να διοριστώ». Πολύ συνειδητοποιημένος λόγος για να φέρεις ένα παιδί στον κόσμο αλήθεια...
Ένας αναγνώστης και ταλαιπωρημένος από την ατέρμονη συλλογή προσόντων αδιόριστος εκπαιδευτικός.