Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Αμερικανοί εναντίον Ομπάμα..

Όλο και περισσότεροι Αμερικανοί αποδοκιμάζουν τον αμερικανό πρόεδρο, όπως δείχνει δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό των Reuters/Ipsos. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, οι πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών αποδοκιμάζουν σε ποσοστό 52% τον Μπαράκ Ομπάμα.

Είναι η πρώτη φορά που το ποσοστό των πολιτών που τον αποδοκιμάζουν είναι μεγαλύτερο-σε δημοσκόπηση του Ipsos- από το ποσοστό εκείνων που τον επιδοκιμάζουν για το έργο του-το ποσοστό αυτό φτάνει στο 45%. Τα νέα αυτά, μόνο θετικά δεν μπορούν να θεωρηθούν για την αμερικανική προεδρία, ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών του Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με την έρευνα που διενεργήθηκε από 19 ως 22 Αυγούστου σε 1.063 ενήλικες, το 72% των ερωτηθέντων ανησυχεί εξαιρετικά για το θέμα της ανεργίας στην χώρα, ενώ το 67% εξέφρασε την ανησυχία του για τις.. κυβερνητικές δαπάνες.

Ανάμεσα στα κορυφαία ζητήματα που απασχολούν τους Αμερικανούς είναι ο χρηματοπιστωτικός τομέας (88%), το έλλειμμα του προϋπολογισμού (87%), η αξία του δολαρίου (85%) και οι φόροι (84%).

Οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες βλέπουν την Ουάσιγκτον ως δυσλειτουργική, ενώ κατηγορούν για αυτό τους Ρεπουμπλικανούς. Σχεδόν το 78% συμφωνεί ότι η Ουάσιγκτον δεν είναι πια αποτελεσματική. Ακόμη, το 36% εξ αυτών σημειώνει ότι το φταίξιμο είναι των Ρεπουμπλικανών, ενώ το 28% επιρρίπτει την ευθύνη αυτή στους Δημοκρατικούς.

Σε ερώτηση σχετικά με τις εκλογές του Νοεμβρίου, το 46% απάντησε ότι σχεδιάζει να ψηφίσει τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο της περιοχής του, ενώ το 45% δήλωσε ότι θα προτιμήσει τον υποψήφιο των Δημοκρατικών.