Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Κινηματογραφική απόδραση στο Παλαιό Φάληρο..

Η ομαδική απόδραση έγινε τα ξημερώματα, όταν οι οκτώ αλλοδαποί κρατούμενοι στο αστυνομικό τμήμα του Παλαιού Φαλήρου, ξήλωσαν τα κάγκελα στο παράθυρο των κελιών και άρχισαν να βγαίνουν στο προαύλιο και από εκεί στο δρόμο.

Η απόδραση δεν έγινε αντιληπτή ούτε από τους δύο αστυνομικούς που εκτελούσαν χρέη εξωτερικής φρουράς, ούτε από τους δύο που φρουρούσαν το κρατητήριο, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος, έως ότου διαπιστωθεί ότι οι αλλοδαποί κρατούμενοι είχαν εξαφανιστεί.

Επρόκειτο για Παλαιστίνιο, Αλγερινούς, Αφγανούς και Πακιστανούς, οι οποίοι κατάφεραν να διαφύγουν στους δρόμους.. τους Παλαιού Φαλήρου.

Όταν αργότερα έγινε αντιληπτή η απόδραση κινητοποιήθηκαν δυνάμεις των ΜΑΤ, της ασφάλειας και της Άμεσης Δράσης και δεκάδες περιπολικά άρχισαν να ερευνούν την περιοχή.

Νωρίς το πρωί, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν δύο από τους δραπέτες, ενώ οι υπόλοιποι έξι αναζητούνται.

Οι επτά από τους αλλοδαπούς επρόκειτο να απελαθούν, ενώ ένας επρόκειτο να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα για αδίκημα.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ένας Ανθυπαστυνόμος και ένας Αστυφύλακας, που υπηρετούν στο Αστυνομικό Τμήμα Παλαιού Φαλήρου Αττικής και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος τους Ένορκη Διοικητική Εξέταση για ελευθέρωση κρατουμένων από αμέλεια.

Σε βάρος των αστυνομικών σχηματίσθηκε δικογραφία για ελευθέρωση κρατουμένων από αμέλεια και σε βάρος των δύο συλληφθέντων για απόδραση κρατουμένου.
news247.gr