Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Όχι στον εκφοβισμό των πολιτών

Νέο κύκλο πολιτικής αντιπαράθεσης ανοίγει η δημοσίευση του επικαιροποιημένου μνημονίου. Εκφοβισμό και παραπλάνηση των πολιτών, μέσω της «νεομετρολογίας», καταγγέλλει η κυβέρνηση.

Από την πλευρά της, η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει λόγο για «νέα δεινά», ενώ ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζουν σε υψηλούς τόνους την αναθεώρηση της συμφωνίας με την τρόικα.

Για ανύπαρκτα σενάρια κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, επισημαίνοντας ότι όσοι επενδύουν στη «νεομετρολογία και τη νεομνημολογία» παραπλανούν και.. ζημιώνουν τις προσπάθειες για την ανάταξη της οικονομίας.

Σε ανακοίνωσή του «σχετικά με τη φημολογία για δήθεν "νέο μνημόνιο" και "νέα μέτρα"», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρει ότι «όσοι το τελευταίο διάστημα επενδύουν, για τους δικούς τους λόγους, στην "νεομετρολογία και τη νεομνημολογία", να γνωρίζουν ότι στην καλύτερη περίπτωση απλώς παραπλανούν τον ελληνικό λαό».

«Ας αναλογιστούν όμως ότι ο εκφοβισμός των πολιτών με ανύπαρκτα σενάρια, έχει αρνητικές επιπτώσεις στην μεγάλη, την εθνική προσπάθεια που καταβάλει ο ελληνικός λαός και η κυβέρνηση για την ανάταξη της οικονομίας και τις μεγάλες αλλαγές στη χώρα» επισημαίνει ο κ. Πεταλωτής.

Και καταλήγει λέγοντας: «Έστω και τώρα λοιπόν, ας εγκαταλείψουν αυτήν την απαράδεκτη προσπάθειά τους και ας αναζητήσουν άλλα "πεδία δόξης", λιγότερο επικίνδυνα».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος σημείωσε: «Το νέο μνημόνιο φέρνει στο λαό μας νέα μεγαλύτερα δεινά. Αυτοί που το ψήφισαν, ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους» και συνέχισε λέγοντας: « Η Νέα Δημοκρατία επιμένει ότι υπάρχει άλλη διέξοδος για τον τόπο. Και την προτείνει με συγκεκριμένα μέτρα.»

Από την πλευρά του το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του υπογραμμίζει ότι το «επικαιροποιημένο» μνημόνιο είναι μία ακόμα απόδειξη ότι τα αντιλαϊκά μέτρα δεν έχουν τέλος. «Αποτελεί εξειδίκευση των αντιλαϊκών μέτρων που από κοινού θα προωθήσουν το επόμενο διάστημα κυβέρνηση, τρόικα και μεγαλοεπιχειρηματίες» ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι κυβέρνηση και τρόικα βρέθηκαν μπροστά στην αποτυχία της πολιτικής τους και αποφάσισαν νέα πρόσθετα μέτρα, απολύτως στην ίδια αδιέξοδη κατεύθυνση των έως τώρα προβλεπομένων από το μνημόνιο.

«Το νέο επικαιροποιημένο μνημόνιο συνιστά ένα νέο μεγάλο αντεργατικό και αντικοινωνικό κυβερνητικό πραξικόπημα, με το οποίο το Σύνταγμα γίνεται "κουρελόχαρτο", η Βουλή τίθεται στο περιθώριο και καταλύεται κάθε ίχνος εθνικής ανεξαρτησίας», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Λαφαζάνης και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει παραδώσει τη χώρα και τον ελληνικό λαό, ως «πειραματόζωα» στην ανελέητη ιμπεριαλιστική «νεοαποικιοποίηση» της τρόικας.