Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Κρίση;; Ποια κρίση;;

ΤΟ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Η ΜΥΚΟΝΟΣ..

Μπορεί κάποιοι ξενοδόχοι να το έριξαν στις προσφορές σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αυξήσουν λίγο το τζίρο τους, με τις τιμές να εμφανίζονται μειωμένες κατά 10% για τον Αύγουστο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2009, ωστόσο σύμφωνα με τα στοιχεία της διαδικτυακής ιστοσελίδας σύγκρισης τιμών ξενοδοχείων trivago, η Μύκονος είναι το ακριβότερο νησί της Ευρώπης με μέση ξενοδοχειακή τιμή τα 243 ευρώ.

Ειδικότερα, το μήνα Αύγουστο οι τιμές των ξενοδοχείων αυξήθηκαν κατά 18%, ενώ συγκριτικά με τον περσινό Αύγουστο ο μέσος όρος ξενοδοχειακών τιμών έπεσε στα ελληνικά ξενοδοχεία κατά 10% (μέσος όρος τιμών 119 ευρώ) ενώ στα.. κυπριακά ξενοδοχεία παρουσιάζεται μικρότερη πτώση τιμών της τάξης των 2% (μέσος όρος τιμών 134 ευρώ).

Στην πρωτεύουσα, αντίθετα με το μήνα Ιούλιο, οι τιμές έπεσαν κατά 10%, διαμορφώνοντας το μέσο όρο τιμών στα 95 ευρώ ανά βραδιά. Σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά οι ξενοδοχειακές τιμές τις Αθήνας μειώθηκαν επίσης κατά.. 10%, ενώ οι ξενοδόχοι στη Θεσσαλονίκη συνεχίζουν να μειώνουν τις τιμές τους και αυτό το μήνα, φτάνοντας στα 85 ευρώ (μείωση 1%). Συγκριτικά με τον Αύγουστο του 2009 τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης παρουσιάζουν μείωση τιμών 12%.

Ο μήνας Αύγουστος παραμένει ο αγαπημένος μήνας καλοκαιρινών διακοπών για τους ταξιδιώτες, οι οποίοι όμως θα βρουν στα περισσότερα ελληνικά νησιά τσουχτερές τιμές. Ειδικότερα, αυτό το μήνα αρκετά νησιά παρουσιάζουν αύξηση στις ξενοδοχειακές τους τιμές:

- Νάξος μέσος όρος τιμών 103 ευρώ, αύξηση 41%,
- Ρόδος αύξηση 39%
- Κως μέσος όρος τιμών 95 ευρώ, αύξηση 2%


Τέλος και στις περιοχές της Σαντορίνης και της Κρήτης παρατηρείται άνοδος στις τιμές:
- Οία μέσος όρος τιμών 177 ευρώ, αύξηση 23%,
- Καμάρι μέσος όρος τιμών 159 ευρώ, αύξηση 61%,
- Χανιά μέσος όρος τιμών 96 ευρώ, αύξηση 13%,
- Ρέθυμνο μέσος όρος τιμών 125 ευρώ, αύξηση 27%,
- Ηράκλειο μέσος όρος τιμών 114 ευρώ, αύξηση 8%