Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Ολοκληρώνεται η δίκη για τον Αλέξη

Η Δίκη για την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, μαθητή ετών 15 τότε που συγκλόνισε το Πανελλήνιο, ολοκληρώνεται σήμερα.

Με την αγόρευση του εισαγγελέα Χαράλαμπου Λακαφόση, μπαίνει στην τελική ευθεία η δίκη των ειδικών φρουρών Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη, που κατηγορούνται για τον θάνατο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκεμβρίου 2008 στα Εξάρχεια.

Ο κ. Λακαφόσης θα τοποθετηθεί σήμερα με την αγόρευσή του για το θέμα της ενοχής, ή μη, των κατηγορουμένων, καθώς και για την κατηγορία που αφορά το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από.. πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο για τον Κορκονέα και συνέργεια σε αυτήν για τον Σαραλιώτη.

Η δίκη ξεκίνησε ουσιαστικά τον περασμένο Φεβρουάριο και κατά την ακροαματική διαδικασία εξετάστηκαν περίπου 60 μάρτυρες, προβλήθηκαν βίντεο από το επίμαχο βράδυ και αναγνώσθηκαν δεκάδες έγγραφα.

Στις απολογίες τους οι δύο ειδικοί φρουροί ήταν αντιφατικοί σε σχέση με τα όσα αρχικώς είχαν υποστηρίξει, με βασικότερη αντίφαση αυτή του Επαμεινώνδα Κορκονέα, ο οποίος στο δικαστήριο είπε απολογούμενος ότι ενδεχομένως και να μην πυροβόλησε στον αέρα, όπως από την αρχή ισχυριζόταν.

Αλέξη, αν μας βλέπεις από εκεί ψηλά, να ξέρεις ότι η Ελλάδα σε σκέφτεται... Ελπίζουμε να δικαιωθείς.
axtarmas-blog