Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Όχι σε νέα μέτρα

Τη διαβεβαίωσή του ότι δεν θα ληφθούν επιπλέον μέτρα περιορισμού του εισοδήματος των πολιτών και το ότι κυβέρνηση δεν έχει πρόθεση να προχωρήσει σε περαιτέρω αυξήσεις που θα πλήξουν τα μεσαία και χαμηλά κοινωνικά στρώματα έστειλε ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία.

«Προφανώς και δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα τόσο από το υπουργείο Εργασίας όσο και από την κυβέρνηση συνολικά. Δεν υπάρχουν περιθώρια. Από εδώ και στο εξής η ανόρθωση της χώρας θα συντελεστεί με την ολοκλήρωση των διαρθρωτικών αλλαγών, και κυρίως, με την ανάπτυξη, δηλαδή με την επανεκκίνηση της λειτουργίας των μηχανών της ελληνικής οικονομίας», υπογράμμισε ο υπουργός και.. συνέχισε ότι «ο μόνος τρόπος για να ξεπεράσουμε το Μνημόνιο είναι να το τηρήσουμε απαρέγκλιτα».

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι διαρθρωτικές αλλαγές και η περιστολή των δαπανών του κράτους ήταν απολύτως επιβεβλημένες, καθώς η Ελλάδα χρειάζεται χρήματα που ούτε έχει, ούτε μπορεί να δανειστεί.

«Αυτή τη στιγμή παίζουμε το βασικό μας χαρτί για την επάνοδο της χώρας σε τροχιά ανάπτυξης και μάλιστα χωρίς να μας περισσεύει ούτε μια ώρα. Επιπλέον μέτρα προς την κατεύθυνση της ύφεσης είναι ασύμφορα, κοινωνικώς άδικα και δεν θα ληφθούν. Η ανόρθωση της χώρας και η επανένταξή της σε τροχιά ανάπτυξης είναι μονόδρομος για το συμφέρον των πολιτών. Και προς τα εκεί οδεύουμε», είπε χαρακτηριστικά ο Λοβέρδος.

Όσον αφορά την κατάσταση στα επικουρικά ταμεία, σημείωσε ότι «τα περισσότερα επικουρικά ταμεία είναι σε καλή κατάσταση. Οι αναλογιστικές μελέτες θα δείξουν τι πρέπει να κάνει το καθένα. Έχω κάνει το καθήκον μου απέναντι στη χώρα και τους πολίτες. Πιστεύω ακράδαντα ότι όποιος κάνει το καθήκον του, αργά ή γρήγορα δικαιώνεται».