Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

Παναθηναϊκός-Μίλαν...

Συνέχισαν οι παίκτες του Νίκου Νιόπλια τις εξαιρετικές εμφανίσεις, μιας και επανέλαβαν την εξαιρετική εμφάνιση που είχαν με την Ίντερ και με την Μίλαν. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να έμεινε στο 0-0 με την Μίλαν, αλλά αυτό οφείλεται στην αστοχία των παικτών και στον διαιτητή που δεν μέτρησε κανονικό γκολ του Γκοβού στο 54΄της αναμέτρησης.

Πώς έπαιξε
Με το γνωστό 4-2-3-1 παρέταξε τους παίκτες του ο Νίκος Νιόπλιας. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Τζόρβας και στην αριστερή πλευρά της άμυνας ο Σπυρόπουλος, με τον... Σεϊταρίδη δεξιά. Οι Καντέ και Μπουμσόνγκ στο κέντρο της άμυνας. Στα χαφ βρέθηκαν οι Σιμάο και Κατσουράνης, ενώ μπροστά τους οι Λέτο από αριστερά, ο Νίνης στο κέντρο και ο Γκοβού από τα δεξιά. Στην κορυφή της επίθεσης ο Τζιμπρίλ Σισέ.

Ο Αγώνας
Ο Παναθηναϊκός από την αρχή της αναμέτρησης πήρε τα ινία, με τον Νίνη να φτιάχνει το παιχνίδι και να μοιράζει ασίστ, οι οποίες δεν κατέληξαν στο γκολ. Ο Λέτο και πάλι, όπως με την Ίντερ, δημιούργησε πολλά ρήγματα στην άμυνα των Ιταλών, ενώ οι Γάλλοι Τζιμπρίλ Σισέ και Σίντνεϊ Γκοβού συνεργάστηκαν και πάλι εξαιρετικά. Ο Παναθηναϊκός στο πρώτο δεκάλεπτο ήδη δημιούργησε τρεις καθαρές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ, με τον Ιταλό τερματοφύλακα Αμπιάτι να αποκρούει διαδοχικά την προσπάθεια του Σισέ να τον κρεμάσει, το σουτ του Νίνη και προβολή του Γκοβού από πάσα του Νίνη.

Η Μίλαν κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι, και να δημιούργησε κι αυτή ευκαιρίες με τους Οντουαμάντι και Ζαμπρότα. Ο Παναθηναϊκός και πάλι βρέθηκε μία ανάσα από το γκολ, με τον Κατσουράνη να μην μπορεί να εκμεταλλευτεί για να σκοράρει από της στημένες φάσεις στο 28΄λεπτό του παιχνιδιού

Η Μίλαν πήρε στην συνέχεια, για το τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου, τα ινία του αγώνα και δημιουργήσει ρήγματα στην αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού, ειδικά από την αριστερή πλευρά, όπου ο Σεϊταρίδης αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα.

Στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου και πάλι ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που δημιούργησε, μιας και τα δύο σουτ που επιχείρησε ο Σισέ να προσκρούουν στον Αμπιάτι, αλλά και να δείχνονται οφσάιντ από τον βοηθό.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός μπήκε στον αγωνιστικό χώρο, όπως όταν ξεκίνησε το ματς.

Ο Νίνης σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι, ενώ η προβολή του Γκοβού να περνά ναι μεν την γραμμή, αλλά ο διαιτητής συνέχισε το παιχνίδι μιας και δεν το είδε. Ο δραστήριος Σισέ και πάλι έφτασε κοντά στο γκολ, μιας και μετά από δύο χαμένα τετ α τετ αστόχησε αστόχησε αμαρκάριστος και σε κεφαλιά από κοντά.

Στην συνέχεια οι δύο προπονητές προέβηκαν σε πολλές αλλαγές, με αποτέλεσμα να πέσει ο ρυθμός του αγώνα. Οι παίκτες του Νιόπλια συνέχισαν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο και να ψάχνουν το γκολ που θα τους έδινε άλλη μια μεγάλη νίκη γοήτρου.

Παρόλο που δεν το πέτυχαν, δε, μέχρι τη λήξη, εκείνη τους βρήκε δεδομένα να έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις, οι οποίες φυσικά δεν μετριάστηκαν από την έκτακτη απόφαση των διοργανωτών για εκτέλεση πέναλτι, που έδωσε τελικά την τυπική νίκη με 5-3 στους «ροσονέρι». Για μισή ώρα περίπου αγωνίστηκε στο παιχνίδι και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος.
balla-gr