Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Δύσκολα τα πράγματα λέει η Διαμαντοπούλου..

Η σχολική χρονιά θα είναι η δυσκολότερη των τελευταίων ετών, παραδέχτηκε η υπουργός Παιδείας, Α. Διαμαντοπούλου σε συνέντευξη Τύπου.

Στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η υπουργός παιδείας, Α. Διαμαντοπούλου παραδέχτηκε πως η φετινή σχολική χρονιά θα είναι η δυσκολότερη των τελευταίων ετών.

Με τους διορισμούς των εκπαιδευτικών να μειώνονται στους μισούς από την μια και από την άλλη τον μεγάλο αριθμό συνταξιοδοτήσεων (11. 466 εκπαιδευτικοί έφυγαν από τα σχολεία φέτος), η χρόνια που έρχεται είναι η πιο δύσκολη μετά την μεταπολίτευση όπως.. δήλωσε η κ. Διαμαντοπούλου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία ένας στους εννιά εκπαιδευτικούς δήλωσε παραίτηση, ενώ οι μόνιμοι διορισμοί μειώθηκαν στο 50% σε σχέση με πέρυσι.

Οι ελλείψεις σε δασκάλους και καθηγητές ξεπερνούν τις 20.000 σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ το υπουργείο λειτουργεί με 300 λιγότερους υπαλλήλους.

Οι εκπαιδευτικοί απειλούν με κινητοποιήσεις έαν το υπουργείο βάλει σε εφαρμογή το σχέδιο "μετακινήσεις και υπερωρίες" δάσκαλων και καθηγητών.