Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Πρεμιέρα για την εθνική του Σάντος απόψε με τη Σερβία

Για τις 9.30 το βράδυ (και σε ζωντανή μετάδοση από το Conn-X TV) έχουν προγραμματιστεί τα αποκαλυπτήρια της Εθνικής Ομάδας του Φερνάντο Σάντος, καθώς τότε θα διεξαχθεί στο Βελιγράδι με αντίπαλο την Σερβία το πρώτο (έστω και φιλικό) παιχνίδι στο οποίο θα κάθεται στον πάγκο της Ελλάδος ο πορτογάλος νέος ομοσπονδιακός προπονητής.

«Θέλω να δώσω συνέχεια στα επιτυχημένα χρόνια» δήλωσε κατά την αναχώρηση της ομάδας από την Αθήνα ο κ. Σάντος, που τόσο από τις κλήσεις του όσο και από τις πρώτες προπονήσεις έχει.. δείξει εμφανέστατα την διάθεση ανανέωσης που θέλει να φέρει στην Εθνική Ομάδα.

Ο αγώνας της Ελλάδας με την Σερβία ουσιαστικά θα αποτελέσει την πρόβα τζενεράλε για τα πρώτα δύο επίσημα παιχνίδια της Ελλάδας για τα προκριματικά του Euro2012 στις 3 Σεπτέμβρη στο Καραϊσκάκη με την Γεωργία και στις 7 του μήνα στο Ζάγκρεμπ με την Κροατία. Ο Σάντος επιθυμεί πάντως να ξεκινήσει με το δεξί στο αφιλόξενο Βελιγράδι, όπου σε έξι αγώνες από το 1931 η Ελλάδα μετράει ισάριθμες ήττες. Επίσης, θέλει να σπάσει την παράδοση που θέλει την πλειοψηφία των ομοσπονδιακών τεχνικών να χάνουν στο ντεμπούτο τους, παρόλο που με ήττα ξεκίνησε και ο Ότο Ρεχάγκελ την εντυπωσιακή παρουσία του.

Το 1982 ο Χρήστος Αρχοντίδης ξεκίνησε με ήττα από την Πορτογαλία (1-2), το 1984 ο Μίλτος Παπαποστόλου επίσης με ήττα 2-0 από τη Ρουμανία, το 1989 ο Αντώνης Γεωργιάδης με εντός έδρας συντριβή από τη Γιουγκοσλαβία (1-4), το 1992 ο Αλκέτας Παναγούλιας επίσης με εντός έδρας ήττα από την Κύπρο (2-3), το 1998 ο Ανχελ Ιορντανέσκου με εκτός έδρας ήττα από τη Ρουμανία (1-2) και το 2001 ο Οτο Ρεχάγκελ με πανωλεθρία 1-5 στο Ελσίνκι από τη Φινλανδία. Εξαίρεση αποτέλεσαν ο Κώστας Πολυχρονίου που ξεκίνησε το 1994 με νίκη 5-1 επί των Νησιών Φερόες και ο Βασίλης Δανιήλ, προκάτοχος του Ρεχάγκελ, ο οποίος το 1999 απέσπασε ισοπαλία 0-0 από τη Λετονία στη Ρίγα.
star