Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

Η μεγάλη έξοδος...

ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΕΡΥΣΙ..

Κορυφώνεται η έξοδος του δεύτερου κύματος αδειούχων του Αυγούστου, αλλά η κίνηση στα λιμάνια και στις εθνικές οδούς είναι μειωμένη σε σχέση με πέρυσι.

Από το πρωί του Σαββάτου έως το μεσημέρι αναχώρησαν από το λιμάνι του Πειραιά για τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη 18.000 εκδρομείς.

Παρατηρείται μείωση στον αριθμό των αυτοκινήτων και στη ζήτηση εισιτηρίων για ταχύπλοα, με προορισμό τις Κυκλάδες. «Ο κόσμος πλέον προτιμά τα συμβατικά πλοία, καθώς είναι οικονομικότερα από τα ταχύπλοα, και αφήνει το αυτοκίνητό του σπίτι», δήλωσε ο.. λιμενάρχης Γ.Τσιάβης.

Στο εθνικό οδικό δίκτυο, σύμφωνα με στοιχεία της Τροχαίας, από τις 30 Ιουλίου έως το πρωί της Παρασκευή πέρασαν από τα διόδια Αθηνών-Κορίνθου 318.000 οχήματα, ενώ από τα διόδια Αθηνών-Θεσσαλονίκης διήλθαν 254.000 οχήματα.

Η Τροχαία θα βρίσκεται σε επιφυλακή μέχρι και τον Δεκαπενταύγουστο.

Ουρές σημειώθηκαν το πρωί του Σαββάτου στα διόδια Ζευγολατιού Κορινθίας.

Επίσης, μειωμένη σε σχέση με πέρσι είναι και η κίνηση από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας.

Σύμφωνα με στοιχεία, που δόθηκαν από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», από την Παρασκευή έως και τη Δευτέρα θα έχουν πραγματοποιηθεί 2.177 πτήσεις, από τις οποίες 1.005 εσωτερικού και οι υπόλοιπες εξωτερικού. Δημοφιλέστεροι προορισμοί εσωτερικού είναι το Ηράκλειο της Κρήτης, με μεγάλη διαφορά, η Θεσσαλονίκη, η Σαντορίνη, η Ρόδος και η Χίος. Δημοφιλέστεροι προορισμοί εξωτερικού είναι το Παρίσι, η Λάρνακα, το Λονδίνο, η Ρώμη και η Κωνσταντινούπολη.

Τα Νέα του Σαββατοκύριακου γράφουν ότι κρατήσεις ακόμη και την τελευταία στιγμή μπορούν να κάνουν όσοι σκοπεύουν να φύγουν για διακοπές, καθώς άδεια δωμάτια υπάρχουν και σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, λίγες ημέρες πριν από τον Δεκαπενταύγουστο.

Οπως αναφέρει το δημοσίευμα, σημαντική μείωση καταγράφει η τουριστική κίνηση, παρά τη συγκράτηση των τιμών και τα πακέτα προσφορών στα οποία προχωρούν οι ξενοδόχοι.

Η εφημερίδα φιλοξενεί στοιχεία έρευνας της ΚΑΠΑ Research, σύμφωνα με τα οποία 3 στους 10 Ελληνες δεν θα κάνουν διακοπές, 4 στους 10 αναζητούν σπίτι για να φιλοξενηθούν και 1 στους 4 θα κάνει διακοπές μέχρι μία εβδομάδα.

Οπως τονίζεται, η οικονομική κρίση, οι απεργιακές κινητοποιήσεις, αλλά και οι τσουχτερές τιμές των ακτοπλοϊκών και αεροπορικών εισιτηρίων έχουν πλήξει περιοχές σε όλη τη χώρα και είναι χαρακτηριστικό πως βάσει της ίδιας έρευνας, φέτος η συντριπτική πλειονότητα δεν θα επιλέξει τον Αύγουστο για διακοπές, αλλά τον «φθηνότερο» Σεπτέμβριο.

Σημαντική αύξηση στις αφίξεις ξένων επισκεπτών εμφανίζουν τη φετινή σεζόν η Ρόδος και η Κως, σύμφωνα με την Καθημερινή, η οποία αναφέρει ότι η εξέλιξη αυτή δεν είναι καθόλου τυχαία. Οπως επισημαίνεται, και στους δύο αυτούς προορισμούς η υποδομή έχει αναβαθμιστεί, καθώς έχουν δημιουργηθεί χιλιάδες νέες κλίνες πολυτελείας με την αξιοποίηση κονδυλίων του αναπτυξιακού νόμου, ενώ προωθούν δικά τους προγράμματα προβολής στις ξένες αγορές.

Πάντως, οι διεθνείς αφίξεις στα 13 κυριότερα αεροδρόμια της χώρας μας μειώθηκαν κατά 1,30% το διάστημα Ιανουαρίου-Ιουλίου σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).