Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Με 24 δόσεις η περαίωση

Με αλλαγές εγκρίθηκε ομόφωνα από το Υπουργικό Συμβούλιο το νομοσχέδιο για την περαίωση. Οι αλλαγές αφορούν: Μείωση του ποσού της προκαταταβολής στο 20% (από 25%), αύξηση του αριθμού των δόσεων σε 24 (από 12) και μείωση των ελάχιστων ποσών φόρου για τους ελεύθερους επαγγελματίες με βιβλία Β' Kατηγορίας (500 αντί 700 ευρώ).

Επιπλέον, όσοι έχουν ενταχθεί στην αυτοπεραίωση για το 2008 και το 2009, θα πληρώσουν το 50% του...

φόρου.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι επιχειρήσεις με τζίρο πάνω από 20 εκ. ευρώ παραμένουν εκτός περαίωσης, ωστόσο διατυπώθηκαν απόψεις από υπουργούς σύμφωνα με τις οποίες οι μεγάλες επιχειρήσεις πρέπει να ενταχθούν στο μέτρο αυτό, καθώς, όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε, διαφορετικά θα μείνουν έρμαια των εφοριακών.

Επίσης, διατυπώθηκε και άλλη άποψη για υπαγωγή στην περαίωση των μη εισηγμένων επιχειρήσεων με τζίρο πάνω από 20 εκ. ευρώ.

Επιπλέον, αναφέρθηκε πως επιχειρήσεις με μεγάλη ακίνητη περιουσία δεν πρόκειται να υπαχθούν στο μέτρο της περαίωσης.

Ακόμα στο υπουργικό συμβούλιο συζητήθηκαν και οι τεχνικές λεπτομέρειες, που θα αφορούν την ρύθμιση της περαίωσης, καθώς τα χρονικά όρια -έως το τέλος του τρέχοντος έτους- στενεύουν.

Τέλος, ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για τις επενδύσεις, Χάρης Παμπούκης, ενημέρωσε το υπουργικό συμβούλιο για τη συμφωνία συνεργασίας της Ελλάδας με το Κατάρ και ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι η φημολογία για δημιουργία καζίνο στο Ελληνικό δεν ευσταθούν.

Το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου, με τις αλλαγές, θα δοθεί στη δημοσιότητα αργότερα σήμερα, ενώ κατατίθεται την Πέμπτη στη Βουλή για να ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.