Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Χημικό τεστ βάζει τελος στα νοθευμένα μέλια!!

Γάλλοι επιστήμονες δημιούργησαν ενα τεστ που αναγνωρίζει το αγνό μέλι απο το νοθευμένο.

Ερευνητές στη Γαλλία ανέφεραν οτι δημιούργησαν ενα απλό στη χρήση τεστ για την πιστοποίηση των 100% αγνών μελιών απο τα νοθευμένα ή τις διάφορες προσμιξεις.

Ο Bernard Herbreteau και οι συνάδελφοι του καταδεικνύουν οτι η υψηλή τιμή και η περιορισμένη ποσότητα μελιού εχει οδηγήσει ορισμένους μελισσοκόμους και παραγωγους τροφιμων στην παρανομη παραγωγή και πώληση μη-αγνού μελιου, νοθευμένου με φθηνα γλυκαντικά συστατικά οπως το.. corn syrup (σιρόπι καλαμποκιού).

Αυτα τα μέλια ειναι σχεδόν ομοια εμφανισιακά και χημικά με τα αγνά. Ετσι οι επιστήμονες χρειάστηκαν μια πιο ακριβή μέθοδο για την ανιχνευση.

Ο Herbreteau και οι συνάδελφοι του περιγράφουν ενα τεστ που χρησιμοποιεί μια ειδική διαδικασία χρωματογραφίας για να διαχωρίσει και να ταυτοποιήσει συνθετα ζάχαρα (πολυζαχαρίτες) με βάση τα μοναδικα τους "αποτυπώματα".

Για να ελέγξουν τη μεθοδο, οι επιστήμονες συνέλεξαν 100% αγνό μέλι απο παραγωγό, και προσθεσαν 1% corn syrup σε αυτο. Το τεστ με επιτυχία αναγνώρισε τη μη-αγνότητα του μελιού αυτού βασισμένο στις διαφορές των ζαχάρων.
www.EllinikoMeli.gr