Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Καπιτάλες οι βουλευτές μας..

Αρκετά διαμερίσματα, εξοχικά, οικόπεδα και αγροτεμάχια διαθέτουν πέρα από τις βουλευτικές τους αποζημιώσεις και τις καταθέσεις τους, οι υπουργοί.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος δηλώνει 58 ακίνητα, αρκετά εκ των οποίων ανήκουν στη σύζυγό του Χριστίνα Χριστοφάκη.

Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης δηλώνει εισόδημα 99.000 ευρώ από τη βουλευτική αποζημίωση, ενώ η σύζυγός του Αικατερίνη Ρούσου δηλώνει εισόδημα 3.050 ευρώ από επίδομα τρίτου παιδιού και 58.000 ευρώ από στεγαστικό δάνειο που έλαβε για να χτίσουν οικεία από κοινού στην Πάρο. Ο ίδιος έχει στην κατοχή του διαμέρισμα 78,5 τ.μ. στο Χαλάνδρι.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου με τη σύζυγό του, συγγραφέα Ελένη Γιάκολιν Μπίνκε διαθέτει οικία στη Σέριφο και ερειπωμένο κτίσμα μύλου σε έκταση 10 στρεμμάτων στη.. Μηλιά Κοζάνης από κληρονομιά.

Ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας και η σύζυγός του Φαίη Καραβίτη διαθέτουν διαμέρισμα στο Κουκάκι, οικόπεδα και αγροτεμάχια στο Παλαιό Φάληρο, τη Μεσσηνία και τα Καλύβια Αττικής.

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος με τη σύζυγό του κατέχουν 22 ακίνητα σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική και Αθήνα.

Ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, πούλησε το 2009 διαμέρισμα 120 τ.μ. στη Βέροια, όπου επίσης διαθέτει άλλο διαμέρισμα 64 τ.μ. που απέκτησε το 2007, ενώ το 2009 αγόρασε διαμέρισμα στο Νέο Ψυχικό.

Ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας Γιάννης Διαμαντίδης και η σύζυγός του έχουν στην κατοχή τους 17 ακίνητα, από διαμερίσματα στον Κορυδαλλό μέχρι οικόπεδα στην Κάρπαθο.

Η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη διαθέτει δύο διαμερίσματα: ένα στη Νέα Σμύρνη και ένα στον Κάλαμο.

Η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου διαθέτει οικόπεδο στην Εύβοια και οικία στην παλιά πόλη των Χανίων, ενώ με τον σύζυγό της δηλώνει εξ αδιαιρέτου τέσσερα διαμερίσματα.

Ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας διαθέτει αγροτεμάχια και τρία διαμερίσματα στο Λεωνίδιο.

Η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη διαθέτει στο Κολωνάκι από κοινού με τον σύζυγό της ένα διαμέρισμα στην Τσακάλωφ, ένα διαμέρισμα στη Σίνα, καθώς και ένα διαμέρισμα στη Σπύρου Μερκούρη. Διαθέτει επίσης οικίες στην Τζια και την Κεφαλλονιά.

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος με τη σύζυγό του διαθέτει οικόπεδο με οικία 501 τ.μ. στη Νέα Ερυθραία.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης και η σύζυγός του έχουν δύο διαμερίσματα στο Κολωνάκι και στην Αλσούπολη, μία οικία στην Κω και μικρά γραφεία στην οδό Ευριπίδου.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης διαθέτει οκτώ ακίνητα, κυρίως αγροτεμάχια, οικόπεδα και γραφεία, σε Κοζάνη και Θεσσαλονίκη.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής με τη σύζυγό του διαθέτουν 14 ακίνητα, εκ των οποίων τα περισσότερα είναι αγροτεμάχια στην Αρκαδία.

Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος και η σύζυγός του Λάρα Μπαράτζι διαθέτουν κατάστημα, γραφείο και αποθήκη στην Καραγιώργη Σερβίας στην Αθήνα και μερίδιο σε τρεις βοσκοτόπους στην Κεφαλλονιά.

Ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης διαθέτει διαμέρισμα στο Κολωνάκι, διαμέρισμα στη Βάρκιζα και γραφείο στο Κολωνάκι.