Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Παραμένουν στις εθνικές τα φορτηγά

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων δημοσίας χρήσεως εν όψει της προγραμματισμένης για την Τρίτη ψήφισης του νομοσχεδίου του υπουργείου Μεταφορών.

Οκτακόσια οχήματα βρίσκονται σήμερα παρατεταγμένα σε διάφορα σημεία της εθνικής οδού στην Αττική. Οι οδηγοί έχουν παρατάξει τα φορτηγά τους στις Αφίδνες, τη Μεταμόρφωση και την Ελευσίνα, υπό τη διαρκή επιτήρηση των αστυνομικών δυνάμεων.

Μία λωρίδα κυκλοφορίας έχουν καταλάβει βυτιοφόρα και φορτηγά στην εθνική οδό κοντά στη Θεσσαλονίκη και την Κόρινθο. Οι μεταφορείς έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Αθήνας την Τρίτη, ημέρα ψήφισης του.. νομοσχεδίου του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών.

Οι μεταφορείς προχώρησαν χθες σε αιφνιδιαστικές καταλήψεις των διοδίων στις Αφίδνες και την Ελευσίνα, ενώ επιχείρησαν να σταματήσουν συναδέλφους τους που εκτελούσαν δρομολόγια. Η αστυνομία δέχθηκε καταγγελίες για προπηλακισμούς οδηγών φορτηγών, από συναδέλφους τους που έχουν ακινητοποιημένα τα φορτηγά τους στα σημεία συγκέντρωσης στις εθνικές οδούς.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., η αστυνομία δρα «πυροσβεστικά» με στόχο να μην αυξηθεί η ένταση και να προστατευτούν οι εργαζόμενοι και τα αυτοκίνητά τους.

Η κυβέρνηση διαμηνύει ότι θα ενεργοποιήσει ξανά το καθεστώς της επίταξης, που έχει ήδη επιβληθεί, αν παρατηρηθούν προβλήματα στην αγορά. Όπως διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δεν υπάρχει περιθώριο για αλλαγές στο νομοσχέδιο, πέραν της τριετούς μεταβατικής περιόδου που προβλέπει για το άνοιγμα του επαγγέλματος.

Παράλληλα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να αναθέσει το μεταφορικό έργο σε φορτηγά ιδιωτικής χρήσεως, για όσο διαρκούν οι κινητοποιήσεις.

Ήδη με ανακοίνωσή του την Παρασκευή, ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος, διαπιστώνει προβλήματα στην τροφοδοσία των επιχειρήσεων με πρώτες ύλες, καθώς εκατοντάδες κοντέινερ είναι καθηλωμένα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Μέχρι στιγμής πάντως, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Βενζινοπωλών, η τροφοδοσία των πρατηρίων με καύσιμα διεξάγεται κανονικά.