Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την περαίωση

Στη Βουλή εισάγεται σήμερα το νομοσχέδιο για την περαίωση, μετά τις αλλαγές που έγιναν στο περιεχόμενό του κατά την χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Ανάμεσα σε άλλες αλλαγές μειώθηκε η προκαταβολή στο 20% του συνολικού ποσού και αυξήθηκαν οι δόσεις σε 24. Το νομοσχέδιο θα τεθεί σε ψηφοφορία την Πέμπτη με την διαδικασία του κατεπείγοντος.

Οι βολές πάντως από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ήταν αρκετές τις τελευταίες ημέρες. «Δεν συμφωνώ με καμία περαίωση. Είμαστε αντίθετοι και οργισμένοι με τέτοιες πολιτικές. Ως συνειδητά στρατευμένοι στη μάχη να βγει η χώρα από το αδιέξοδο δεν μπορούμε να τις ανεχτούμε» δήλωσε τη Δευτέρα ο...
βουλευτής του ΠΑΣΟκ Ν. Σαλαγιάννης. Επικριτικός ήταν και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Μακρυπίδης, μιλώντας στον «Φλας». «… ίναι ένα αναγκαίο κακό, είναι ένα εισπρακτικό νομοσχέδιο, που κατά τη γνώμη μου είναι και άδικο γιατί οξύνει και διευρύνει τις φορολογικές ανισότητες, επιβραβεύει τους φοροφυγάδες»υποστήριξε.

Σφώς επικριτικός επίσης, ήταν και ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής κ. Μ. Παπαϊωάννου, στον «Βήμα 99,5». «Είναι μια άδικη διαδικασία, όχι μόνο η διαδικασία αλλά και η ουσία της περαίωσης » τόνισε ο κ. Παπαϊωάννου.

Σήμερα το πρωί, μιλώντας στον «Βήμα 99,5» ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Στάθης Κουτμερίδης ανέφερε πως αν και έχει ιδεολογικής φύσης ενστάσεις του για το θέμα της περαίωσης, είναι μια λύση ανάγκηςκαι το υπουργείο Οικονομικών δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι διαφορετικό και «κανένας φοροελεγκτικός μηχανισμός δεν θα μπορούσε να ανταποκριθεί».

Από την πλευρά της ΝΔ, ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «9», άσκησε κριτική στην κυβέρνηση και επειδή την ίδια ώρα που καταφεύγει στην περαίωση καταργεί την αυτόφωρη διαδικασία για τους φορολογικούς παραβάτες.