Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Χάλκινο μετάλλιο η Μπουκουβάλα

Είναι η μεγαλύτερη διάκριση στην καριέρα της 27χρονης Ελληνίδας πρωταθλήτριας που στο παρελθόν έχει να επιδείξει μετάλλια σε Παγκόσμια Κύπελλα, Μεσογειακούς και Βαλκανικούς αγώνες. Πριν αναμετρηθεί για το χάλκινο μετάλλιο, κατάφερε μέσα σε διάστημα μικρότερο των 2,5 λεπτών να νικήσει τρεις αντιπάλους, ωστόσο έπεσε στη διαδικασία των ρεπεσάζ μετά την ήττα με δύο Yuko από την τρεις φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης και κάτοχο τριών παγκοσμίων μεταλλίων, Τέλμα Μοντέιρο από την Πορτογαλία.

Όλα κύλησαν κατ` ευχήν μέχρι και τα προημιτελικά για την Ελληνίδα αθλήτρια. Νίκησε σε μόλις εννέα δευτερόλεπτα την Ζούχρα Μαντραίμοβα από το Τουρκμενιστάν, σε 37 δευτερόλεπτα την Τζολιάν Μελανκόν από τον Καναδά, ενώ έκανε το 3 στα 3 με τη νίκη επί της Γερμανίδας, Βιόλα Βέχτερ με δύο Yuko, σε μόλις 1 λεπτό 26 δευτερόλεπτα.

Στον αγώνα που οδηγούσε στα ημιτελικά, η Μποκουβάλα έδωσε τον καλύτερο εαυτό της όμως η Μοντέιρο ήταν αυτή που πήρε την.. πρόκριση χάρη σε δύο Yuko έναντι μόλις ενός της Ελληνίδας τζουντόκα.

"Λύθηκε η κατάρα της πέμπτης θέσης. Ξορκίσαμε το δαίμονα που ήθελε στις μεγάλες διοργανώσεις να μένουμε εκτός μεταλλίων. Η Ιουλιέτα έδειξε ψυχή, έβγαλε όλα τα αποθέματα ενέργειας και δύναμης που είχε όλα αυτά τα χρόνια και έφτασε στην τεράστια αυτή διάκριση τόσο για εκείνη, όσο και για τον ελληνικό αθλητισμό. Κι όλα αυτά χωρίς να έχουμε τα απαιτούμενα μέσα αφού δεν καταφέραμε να κάνουμε τις προετοιμασίες που είχαμε στο παρελθόν, λόγω έλλειψης χρημάτων. Η Ιουλιέτα είναι μία αθλήτρια που διαθέτει τσαγανό και εφόσον δουλέψει έτσι όπως πρέπει μπορεί να δει τον εαυτό της στο βάθρο των νικητριών στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου το 2012..." δήλωσε ο εθνικός προπονητής των Γυναικών, Βλαδίμηρος Παπαδόπουλος.