Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2010

Νέες προσλήψεις στη Βουλή;

Την ώρα που τα πράγματα είναι πιο δύσκολα από ποτέ για το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, η Βουλή προσλαμβάνει ακόμα!

Ενώ έχουν «παγώσει» τα πάντα και οι περικοπές κάνουν όλο και πιο εμφανή τα σημάδια στην τσέπη μας αίσθηση προκαλεί η προκήρυξη διαγωνισμού για την πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ 18 στενογράφων! Ούτε μια, ούτε δύο, αλλά δεκαοχτώ θέσεις προκηρύσσει η Βουλή.

Η προκήρυξη αυτή είναι ιδιαίτερα προκλητική για τους πολίτες, όταν είναι υπό αμφισβήτηση ο τρόπος που έχουν προσληφθεί οι ήδη...

1300 εργαζόμενοι.

Όπως είπε ο κ. Αϊβαλιώτης «δεν μπορεί να κάνεις προσλήψεις καινούργιες στο Δημόσιο και στην Βουλή. Κάθε ανάγκη της Βουλής θα πρέπει να καλύπτεται με μετατάξεις μέσα από την Βουλή ή από άλλες υπηρεσίες».

Παρόλο που ο κ. Παπανδρέου είπε ότι για κάθε πέντε αποχωρήσεις θα γίνεται μια πρόσληψη, κάτι τέτοιο δεν… έπιασε στην πράξη.

Και δεν είναι μόνο αυτό! Την ίδια ώρα, γραφεία και 4 μετακλητούς υπαλλήλους, που απολαμβάνουν και αυτοί τα ειδικά προνόμια έχουν τρεις πρώην πρωθυπουργοί ! Δικαίωμα για επτά μετακλητούς υπαλλήλους , συνοδούς ασφαλείας και οδηγούς έχουν και όσοι διετέλεσαν Πρόεδροι της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα δε, με τον κανονισμό της Βουλής δικαιούνται να έχουν γραφεία και υπαλλήλους στο χώρο του κοινοβουλίου και όσοι έχουν διατελέσεις πρόεδροι του Κοινοβουλίου και πρόεδροι κόμματος ή αντιπρόεδροι της Κυβέρνησης. Και όοοοολα αυτά τα έξοδα μπαίνουν στον κρατικό προϋπολογισμό!!!