Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Τα δάκρυα ενός τερματοφύλακα...

Julio Sergio: Τα δάκρυα ενός τερματοφύλακα που κάνουν τον γύρο του κόσμου. Ό,τι και να πει κανείς βλέποντας αυτό το βίντεο είναι λίγο… Ευτυχώς για το άθλημα, υπάρχουν ακόμη ποδοσφαιριστές σε ανώτατο επίπεδο που δεν βλέπουν τα παιχνίδια με ψυχρό επαγγελματισμό και «ματώνουν» τη φανέλα.

Τα πλάνα της τηλεόρασης με τον τραυματισμένο τερματοφύλακα της Ρόμα να σφαδάζει από τους πόνους και να αγωνίζεται κλαίγοντας έκαναν τον γύρο του κόσμου. Η αυτοθυσία του Ζούλιο Σέρτζιο να μην βγει εκτός γηπέδου παρότι είχε.. τραυματιστεί αρκετά σοβαρά, συγκίνησε -ρομαντικούς και μη- οπαδούς του ποδοσφαίρου σε όλο τον κόσμο.

Το συμβάν έγινε στο παιχνίδι της Ρόμα με τη Μπρέσια όταν και ο τερματοφύλακας της ομάδας της Ρώμης τραυματίστηκε περίπου 5 λεπτά πριν το τέλος του αγώνα από τάκλιν αντιπάλου επιθετικού σε έξοδο του και ενώ το σκορ ήταν 2-1 υπέρ της Μπρέσια.

Ο βραζιλιάνος γκολκίπερ σφάδαζε από τους πόνους αλλά έπρεπε να πάρει μια απόφαση: ή θα έβγαινε εκτός γηπέδου και θα άφηνε την ομάδα του να κυνηγάει την ανατροπή με 9 παίκτες (δεδομένου ότι η Ρόμα ήδη έπαιζε με 10 και είχε εξαντλήσει τις αλλαγές της) ή θα έσφιγγε τα δόντια του και θα έμενε στη θέση του κάτω από τα δοκάρια.

Ο ηρωικός γκολκίπερ διάλεξε το δεύτερο και η κάμερα εστίασε πάνω του την ώρα που κυριολεκτικά έκλαιγε από τους πόνους περιμένοντας να λήξει ο αγώνας και να δεχθεί τις πρώτες βοήθειες.

Όταν πλέον ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη, ο Ζούλιο Σέρτζιο έπεσε στο έδαφος και δύο μέλη του τιμ της Ρόμα τον κουβάλησαν μέχρι τα αποδυτήρια. Ευτυχώς τελικά δεν έχει υποστεί κάταγμα όπως είχε εκτιμηθεί αρχικά αλλά ο τραυματισμός ήταν σοβαρός και θα λείψει για περισσότερο από δύο εβδομάδες από τους αγωνιστικούς χώρους.

Όσο για τον αγώνα; Η αυτοθυσία του Ζούλιο Σέρτζιο δεν έπιασε τόπο καθώς η Ρόμα έχασε με 2-1. Ο ίδιος ωστόσο, κέρδισε την εκτίμηση των ποδοσφαιρόφιλων όλου του κόσμου και μπήκε άπαξ και δια παντός στις καρδιές των φιλάθλων της ιταλικής ομάδας…