Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Μία πλαστική σακούλα έσωσε ένα πρώορο μωρό

Γιατροί σε νοσοκομείο του Worcester έσωσαν τη ζωή ενός πρόωρου μωρού, τυλίγοντας το μέσα σε μια πλαστική σακούλα την οποία πήραν από την καντίνα του νοσοκομείου.

Οι γιατροί αποφάσισαν ότι ο μόνος τρόπος για να σώσουν την πρόωρη Lexi, ήταν να την τυλίξουν μέσα στην πλαστική σακούλα η οποία ήταν στο κατάλληλο μέγεθος ώστε να ζεστάνει το νεογέννητο που ήρθε στον κόσμο 14 εβδομάδες νωρίτερα από το αναμενόμενο

Οι γιατροί μάλιστα, είχαν προειδοποιήσει την 17χρονη μητέρα και τον 24χρονο πατέρα του μωρού, ότι οι πιθανότητες επιβίωσης του ήταν...

10%.

Η πλαστική σακούλα όμως ανέτρεψε όλα τα προγνωστικά, καταφέρνοντας να κρατήσει ζεστό το μωρό που γεννήθηκε ξαφνικά στη μέση της νύχτας μέσα στο νοσοκομείο.

Η Lexi έμεινε μέσα στην πλαστική σακούλα πολλές ώρες πριν μεταφερθεί σε ειδική μονάδα διαφορετικού νοσοκομείου. Σήμερα, 11 εβδομάδεςμετά, η Lexiείναι ένα υγιέστατο μωρό 2,5 κιλών και μπορεί πλέον ελεύθερα να πάει σπίτι.

Η μαμά της Lexi που ακόμα δεν μπορεί να το πιστέψει, δηλώνει ευγνώμων: «Ήταν αλήθεια τρομακτικό. Οι γιατροί μας είχαν προειδοποιήσει και η Lexi ήταν τόσο μικροσκοπική που ακόμα και τώρα κανείς δεν πιστεύει πως συνέβη αυτό».

Μάλιστα, ένας παιδίατρος δήλωσε ότι «οι πλαστικές σακούλες φτιάχνονται ακριβώς από το ίδιο υλικό με αυτές που χρησιμοποιούνται από τα νοσοκομεία ώστε να διατηρήσουν τα πρόωρα μωρά σε ιδανική θερμοκρασία».
star.gr