Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Βαθαίνει το χάσμα μεταξύ Αλαβάνου και ΣΥΡΙΖΑ...

Πρόταση να τεθεί επικεφαλής της μάχης για το Δήμο Αθηναίων μετέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας στον Αλέκο Αλαβάνο, στη διάρκεια συνάντησης που είχε, με πρωτοβουλία του, προκειμένου να βρεθεί λύση στο δραματικό αδιέξοδο που έχει προκύψει με αφορμή την υποψηφιότητα στην περιφέρεια Αττικής. Ο κ. Αλαβάνος αρνήθηκε την πρόταση του κ. Τσίπρα και οι εξελίξεις δείχνουν αβέβαιες.

Σε δήλωσή του ο κ. Τσίπρας σημειώνει ότι "η Αριστερά οφείλει δυνατή, ενωμένη και αξιόπιστη, να δώσει τη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών", ώστε το μήνυμα δυσαρέσκειας να φτάσει και στην κάλπη, και τονίζει πως η Αριστερά "δε θα γίνει μαξιλάρι για να πέσει στα μαλακά η κυβέρνηση ούτε πρέπει, διασπώντας τις δυνάμεις της να την.. διευκολύνει".

"Στρατηγική μας επιλογή είναι η συνάντησή μας με τις δυνάμεις του σοσιαλιστικού χώρου που εναντιώνονται στην κυβερνητική πολιτική και αυτό πρέπει να εκφραστεί στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ιδιαίτερα στην περιφέρεια Αττικής" προσθέτει ο πρόεδρος του ΣΥΝ και συμπληρώνει:

"Ανταποκρινόμενος στην ευθύνη που απορρέει από το θεσμικό μου ρόλο και σε μια ύστατη προσπάθεια υπέρβασης των αδιεξόδων που έχουν διαμορφωθεί στο ΣΥΡΙΖΑ, συναντήθηκα σήμερα μετά από πρωτοβουλία μου με τον πρώην Πρόεδρο της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ σ. Αλέκο Αλαβάνο."

"Του ζήτησα σε αυτές τις εκλογές να συμβάλλει στον αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ και να τεθεί επικεφαλής της μάχης για το δήμο της Αθήνας, το μεγαλύτερο δήμο της χώρας. Η πρότασή μου δεν έγινε αποδεκτή. Ο Αλέκος Αλαβάνος έχει τις δικές του πολιτικές επιλογές. Τις σέβομαι απόλυτα" καταλήγει.
tovima