Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Δίκη για το "gamato.info"

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων παραπέμπεται με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης για να δικαστεί 29χρόνος που φέρεται ως διαχειριστής της δημοφιλούς ιστοσελίδας «gamato.info» μέσω της οποία διακινούνταν δωρεάν ταινίες, τραγούδια και προγράμματα υπολογιστών. Ωστόσο ο ίδιος, που είναι υπάλληλος τεχνικής εταιρίας, εξακολουθεί να δηλώνει αθώος.

«Ήμουν απλός χρήστης. Δεν είμαι διαχειριστής. Απλώς κατέβαζα τραγούδια και ταινίες. Το γνωρίζω ότι ήταν παράνομο, αλλά το κάνει σχεδόν όλος ο κόσμος», υποστηρίζει ο 29χρόνος που κατηγορείται για παραβίαση πνευματικής.. ιδιοκτησίας κατ' εξακολούθηση αλλά έχει αφεθεί ελεύθερος μέχρι να διεξαχθεί η δίκη του.

Ο 29χρόνος είχε συλληφθεί στην περιοχή της Νεάπολης ύστερα από έφοδο αστυνομικών στο σπίτι του, τον περασμένο Μάρτιο. Τότε, η αστυνομία είχε κάνει εφόδους και συλλήψεις σε πέντε σπίτια, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Αριδαία, ύστερα από καταγγελία για παράνομη λειτουργία της ιστοσελίδας «gamato.info», ο κεντρικός σέρβερ της οποίας ήταν εγκατεστημένος στην Ολλανδία.

Η Εταιρία Προστασίας Οπτικοακουστικών Έργων υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη ιστοσελίδα διέθετε παράνομα δωρεάν 3,2 εκατομμύρια τίτλους τραγουδιών, ταινιών και προγραμμάτων, στους περίπου 800 χιλιάδες χρήστες της, χωρίς να καταβάλει πνευματικά δικαιώματα, αξίας 15 εκατομμυρίων ευρώ.