Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Ένας στους 10 Αμερικανούς πάσχουν απο κατάθλιψη..

Στατιστικά, σχεδόν ένας στους 10 Αμερικανούς πάσχει σήμερα από κατάθλιψη, εκ των οποίων το ένα τρίτο πάσχει από «βαθιά κατάθλιψη», όπως ανακοινώνει το 'Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών'. Προκειμένου να εξαχθούν επιστημονικά συμπεράσματα από το Κέντρο, έγινε έρευνα με τη συμμετοχή 235 χιλιάδων ενηλίκων από 45 Πολιτείες των ΗΠΑ, επίσης τις Παρθένες νήσους, το Πουέρτο Ρίκο, αλλα ειδικά και την περιοχή της πρωτεύουσας Ουάσινγκτον, καθ' όλη την τριετία 2006-2008.

Προέκυψε ότι η έλλειψη εργασίας συνάδει με την κατάθλιψη, ενώ στις ΗΠΑ η επίσημη ανεργία γειτνιάζει με το 10% του 'ενεργού' πληθυσμού. -Ποσοστά 10% όλων των ανέργων, αλλά και 22% των ανάπηρων και βαρέως ασθενούντων, ανίκανων προς...

εργασία, δηλώνουν «καταθλιπτικοί». -Αλλά και οι απαίδευτοι, σε ένα ποσοστό 6,7% δηλώνουν «βαρέως καταθλιπτικοί», ενώ μόνον 2,5% όσων διαθέτουν πανεπιστημιακό τίτλο δηλώνουν «καταθλιπτικοί». Τα συμπτώματα της κατάθλιψης είναι.

Οι ερωτηθέντες είχαν να απαντήσουν σε μεγάλο ερωτηματολόγιο, όπου δέσποζαν τα ερωτήματα: «το τελευταίο 15ημερο νοιώσατε άχρηστοι; χωρίς προσανατολισμό; άϋπνοι ή αντιστρόφως αποχαυνωμένοι από ύπνο»; Επίσης «συνεχώς πεινασμένοι; κουρασμένοι; χωρίς την ικανότητα συγκέντρωσης; χωρίς αυτο-εκτίμηση»; Με τουλάχιστον πέντε από τα ανωτέρω συμπτώματα και, και περισσότερα μέσα σε δύο εβδομάδες, η επιστημονική ετυμηγορία είναι: «βαριά κατάθλιψη».

Τέσσερα από τα συμπτώματα, σε συνδυασμό, ισοδυναμούν επιστημονικά με «κατάθλιψη». Τέλος κατά τη διετία 2001-2002 βρέθηκε ότι το 6,6% των ενηλίκων Αμερικανών έπασχαν από «σοβαρή κατάθλιψη» μέσα στο τελευταίο 12μηνο.