Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

«Απαράδεκτη» η πρόταση για τη στέρηση ψήφου

«Απαράδεκτη» χαρακτήρισε ο Γιώργος Παπανδρέου την πρόταση για στέρηση του δικαιώματος ψήφου στις χώρες που δεν ελέγχουν τα ελλείμματα και το χρέος τους.

Η Ελλάδα έδωσε μάχη για το θέμα και κατάφερε να αποφύγει τα χειρότερα, διεμήνυσε ο πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προσθέτοντας: «Δεν δέχθηκα καν να τεθεί ως θέμα συζήτησης».

«Δώσαμε μάχη»

«Δώσαμε μάχη για να ισχυροποιήσουμε τη θέση μας», δήλωσε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι η γενική αναστολή του δικαιώματος ψήφου θα σήμαινε ότι χώρες της ΕΕ δεν θα είχαν δικαίωμα να ψηφίζουν για κρίσιμα θέματα, όπως η...

ασφάλεια, η άμυνα, η κοινή αγροτική πολιτική, οι θάλασσες και τα νησιά».


«Μια τέτοια πρόταση χτυπά το δημοκρατικό δικαίωμα των εθνών και των πολιτών μέσα στην ΕΕ», τόνισε ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει μια δημοκρατική παράδοση που η Ελλάδα θέλει να στηρίξει και όχι να υπονομεύσει.

Τόνισε δε ότι η Ελλάδα τάχθηκε υπέρ της ενίσχυσης των κυρώσεων εις βάρος των κρατών που δεν ελέγχουν τα ελλείμματα και το χρέος τους.

«Οι θυσίες πιάνουν τόπο»

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής, ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε ότι «οι θυσίες του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο. Αποκαθιστούμε την αξιοπιστία μας, μπορούμε να διαπραγματευόμαστε ισότιμα, πείθονται οι εταίροι μας από τα έργα μας και όχι από τα λόγια μας».

Ο πρόεδρος της κυβέρνησης χαρακτήρισε σημαντική νίκη τη δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού στήριξης και σταθερότητας στην Ευρωζώνη. «Πρόκειται για μια σημαντική ψηφίδα στη δημιουργία μιας ισχυρής οικονομικής διακυβέρνησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση», ανέφερε χαρακτηριστικά.