Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Τελικά υπάρχουν χιλιάδες ρουφιάνοι..

Οι πολίτες είναι οι… καλύτεροι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ, που μέσα στην γενική αναμπουμπούλα και αγανάκτηση καταγγέλλουν συγγενείς, φίλους και συνεργάτες για φοροδιαφυγή!

Όπως αποκαλύπτει ο ειδικός γραμματέας Ειδικών Ελέγχων, Ι. Καπελέρης, 17.948 καταγγελίες (!) έχουν γίνει μέχρι σήμερα στις αρμόδιες υπηρεσίες . Αξιοσημείωτο είναι ότι οι «καταδότες» παίζουν και ρόλο ντέντεκτιβ, αφού μαζί με την καταγγελία δίνουν και επιπλέον στοιχεία όπως αριθμούς πινακίδων πολυτελών αυτοκινήτων, αριθμούς συμβολαίων κ.λ.π., σύμφωνα με «Το Βήμα».

Ο κ. Καπελέρης διαβεβαίωσε ότι όλες οι καταγγελίες εξετάζονται προσεκτικά και μάλιστα ανέφερε ότι ήδη για το 20% των καταγγελιών τα στοιχεία είναι...

σωστά.

Ένας μεγάλος αριθμός καταγγελιών για φοροδιαφυγή ή παράνομο πλουτισμό προέρχεται από συγγενείς. Τα στοιχεία προκύπτουν είτε από τα κληρονομικά είτε από το μοίρασμα της οικογενειακής περιουσίας. Υπάρχουν μάλιστα κάποιοι που χρησιμοποιούν το ΣΔΟΕ για να λύσουν τις διαφορές τους!! Σε πολλές περιπτώσεις διαπιστώθηκε ότι οι καταγγελίες έγιναν από αντεκδίκηση, από ζήλια ή για επίλυση οικογενειακών διαφορών.

Τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί μέχρι στιγμής για φοροδιαφυγή ανέρχονται στα 3,5 δις ευρώ.

Εν τω μεταξύ, πίσω ολοταχώς κάνει η κυβέρνηση για το θέμα της άρσης του φορολογικού απορρήτου. Μετά τις έντονες αντιδράσεις των πολιτών το υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται σε στάση αναμονής και περιμένει το πράσινο φως από την Αρχή Προστασίας Πολιτικών Δεδομένων.
star