Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Πληρώνουμε τα μαλλιοκέφαλα μας για τους λαθρομετανάστες..

Ο Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στην Βουλή, ανέφερε: "Πληρώνουμε για ανθρώπους που δεν έχουμε προσκαλέσει σε εποχές κρίσης". Συνολικά η δωρεάν περίθαλψη των λαθρομεταναστών μας στοιχίζει 150 εκ. €. Σύμφωνα με τις προβλέψεις για το 2010 του Υπουργού Υγείας, οι δαπάνες των νοσοκομείων θα φτάσουν τα 2,6 δις. ευρώ, ενώ, εξ αυτών, τα 400 εκ. είναι αγνώστου προελεύσεως.

"Δεν μπορούμε να δίνουμε 1,5 δις ευρώ την δεκαετία για την περίθαλψη λαθρομεταναστών όταν το ποσό αυτό ισοδυναμεί με το κόψιμο μισθών, συντάξεων και δώρων Χριστουγέννων", είπε ο ερωτών βουλευτής Άδωνις Γεωργιάδης. Μάλιστα ανέφερε ότι το ποσό ο ποσό πιθανολογείται ότι αποτελεί ένα μέρος του ελλείμματος των 400 εκ. ευρώ, που έχει προκύψει και δεν μπορεί να...

διαπιστωθεί από πού προέρχεται.

Ωστόσο φάνηκε αισιόδοξος καθώς δήλωσε χαρακτηριστικά πως "Θα τα καταφέρουμε. Κι αυτό θα σημάνει κάθε χρόνο όφελος 300-400 εκ. ευρώ για τον λαό και τους ασθενείς. Γιατί σπαταλάμε πολλά όχι για τον άρρωστο και τον άνθρωπο, αλλά για άλλους λόγους".

Μεταξύ άλλων ανακοίνωσε ότι ξανασκέπτεται μήπως το αντίτιμο των τριών ευρώ, το οποίο ισχύει για όσους επισκέπτονται τα εξωτερικά ιατρεία καθιερωθεί και για κείνους που επισκέπτονται τα νοσοκομεία στις νυχτερινές εφημερίες.

"Εκεί δεν πληρώνει κανείς. Δεν λέω ότι αλλάζω γνώμη, αλλά το ξανασκέφτομαι", ανέφερε.
Γνωστοποίησε δε ότι με εγκύκλιό του ζήτησε από τις διοικήσεις να εισπράττονται τα τρία ευρώ από όλους ανεξαιρέτως, καθώς το αντίτιμο πλήρωναν μόνον οι Έλληνες κι όχι οι αλλοδαποί που επισκέπτονταν τα εξωτερικά ιατρεία.

Παράλληλα, ο υπουργός ανέφερε ότι έχει ζητήσει να καταγράφεται πόσοι είναι ασφαλισμένοι και πόσοι δεν είναι από εκείνους που επισκέπτονται τα νοσοκομεία στις εφημερίες "για να διαπιστωθεί το πόσο κοστίζει η προσφορά μας σε τρίτους" καθώς επίσης και πόσοι προσέρχονται δήθεν ως έκτακτα περιστατικά με σκοπό να εισαχθούν.

Ο υπουργός Υγείας στηλίτευσε παράλληλα το γεγονός ότι δεν εισπράττεται πάντοτε το ελάχιστο ποσό των τριών ευρώ και τόνισε πως πρέπει να βάλουμε λίγη λογική στο σύστημα και να σταματήσει "η τσαπατσουλιά, η γενναιοδωρία, η μαγκιά και η τσάμπα καλοσύνη όταν άλλος πληρώνει".