Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Ρίχνουν το spread οι δηλώσεις για παράταση του χρέους

Στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 22 Ιουνίου, στις 700 μονάδες βάσης, υποχώρησε το spread στα ομόλογα, μετά τις δηλώσεις του γενικού διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν με τις οποίες άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο παράτασης στην εξόφληση του δανείου των 110 δισ. ευρώ και εν μέσω σεναρίων για αυξημένο ενδιαφέρον από την Κίνα για τοποθετήσεις στο ελληνικό χρέος.

Εν τω μεταξύ, με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα η δημοπρασία εντόκων γραμματίων, διάρκειας 26 εβδομάδων, με στόχο την...

άντληση τουλάχιστον 900 εκατ. ευρώ, στην οποία προχωρά ο ΟΔΔΗΧ.

Στην προηγούμενη αντίστοιχη έκδοση, στις 17 Σεπτεμβρίου, το επιτόκιο είχε διαμορφωθεί στο 4,82% και οι αναλυτές προβλέπουν πτώση προς τα επίπεδα του 4,50%.

Υπενθυμίζεται ότι στις 7 Μαΐου, η διαφορά απόδοσης του ελληνικού 10ετούς τίτλου με τον αντίστοιχο γερμανικό είχε «πετάξει» στις 973 μονάδες.

Στα τέλη Ιουνίου ήταν στις 788 και στα τέλη Σεπτεμβρίου στις 828 μονάδες βάσης.

«Συνεχίζουμε να ακούμε καλές ειδήσεις από την Ιρλανδία, την Πορτογαλία, την Ισπανία και την Ελλάδα, με όρους διαφάνειας του προϋπολογισμού, και αυτό οδηγεί χαμηλότερα τα spreads», δήλωσε στο Bloomberg στέλεχος της Credit Agricole Corporate & Investment Bank στο Λονδίνο.

«Όσο περισσότερο χρόνο έχει η Ελλάδα να αποπληρώσει τα δάνεια του ΔΝΤ, τόσο το καλύτερο», προσέθεσε.

Μεγάλη πτώση σημείωσε και το ασφάλιστρο κινδύνου (CDS), που υποχώρησε κάτω από τις 700 μονάδες βάσης, στις 695 μονάδες.
tanea.gr