Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Σενάρια για ενιαίο εισιτήριο στο 1,5 ευρώ

Με τους ελεγκτές της τρόικας να έχουν ως στόχο την εφαρμογή του πολωνικού μοντέλου για τον ΟΑΣΑ, προβλέπεται μείωση 2.000 εργαζομένων, συρρίκνωση επιδομάτων, ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και αύξηση του ενιαίου εισιτηρίου κοντά στο 1,20 ευρώ, ενώ με εισηγήσεις αναμένεται να αγγίξει το 1,5 ευρώ.

Από το σύνολο των 12.000 περίπου εργαζομένων στις 5 εταιρίες συγκοινωνιών (ΕΘΕΛ, ΗΛΠΑΠ, Μετρό, Τραμ και ΗΣΑΠ), περίπου 2.000 είτε θα αποσυρθούν με μεταφορά σε μία από τις δύο εταιρείες που θα παραμείνουν ή θα....
φύγουν με μετάταξη σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου. Μάλιστα, όσοι έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα θα συνταξιοδοτηθούν υποχρεωτικά.

Σε ό,τι αφορά την τιμή του εισιτηρίου, πολλοί είναι εκείνοι που εισηγούνται αύξησή του στο 1,5 ευρώ ώστε να μη χρειαστεί να υπάρξουν περαιτέρω περικοπές στους μισθούς των εργαζομένων.

Από την αύξηση της τιμής του εισιτηρίου στο 1,20 ευρώ, το κράτος αναμένεται να εξοικονομήσει 50 εκατομμύρια ευρώ, ενώ αύξησή του στο 1,50 ευρώ θα φέρει στα κρατικά ταμεία έσοδα που θα αγγίξουν τα 140 εκατομμύρια ευρώ.

Το υπουργείο προσανατολίζεται ακόμα και στην είσοδο ιδιωτών στον έλεγχο του κομίστρου σε μια προσπάθεια να παταχθεί η εισιτηριοδιαφυγή που ξεπερνάει το 25%.
totefteri