Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Στρος Καν: "Στον αέρα 400 εκατ. θέσεις εργασίας"

Δραματική είναι η κατάσταση στον τομέα της απασχόλησης με τις απώλειες των θέσεων της εργασίας να παρουσιάζει ραγδαία αύξηση.

Μέχρι στιγμής 30 εκατ. θέσεις εργασίας έχουν χαθεί εξαιτίας της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, ενώ οι προβλέψεις για τα επόμενα χρόνια είναι εφιαλτικές με τις εκτιμήσεις να φτάνουν τις 400 εκατ. «χαμένες» θέσεις.

«Ο κόσμος έχασε 30 εκατομμύρια θέσεις απασχόλησης εξαιτίας της παγκόσμιας κρίσης και οι προβλέψεις για τα επόμενα χρόνια είναι για...


400 εκατομμύρια θέσεις απασχόλησης», γνωστοποίησε ο επικεφαλής του ΔΝΤ, μιλώντας στο διεθνές φόρουμ για την ανθρώπινη ανάπτυξη που διεξάγεται στο Μαρόκο.

Ο κ. Καν τόνισε, επίσης, ότι η απασχόληση πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα στις νέες συνθήκες παγκοσμιοποίησης. Το ποσοστό ανεργίας στην ευρωζώνη, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Eurostat, άγγιξε το 10,1% του πληθυσμού τον Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με τα στοιχεία, 67.000 εργαζόμενοι έχασαν την δουλειά τους σε ένα χρόνο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ανέργων σε 15.97.000.