Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Σε κατάσταση πολιορκίας τα νησιά για 7η μέρα

Σε κατάσταση πολιορκίας παραμένουν τα νησιά μας καθώς συνεχίζεται για 7η ημέρα η απεργία των ναυτεργατών. Άνθρωποι και εμπορεύματα έχουν εγκλωβιστεί στα λιμάνια, ενώ έχουν αρχίσει να παρουσιάζονται ελλείψεις ακόμα και σε φάρμακα. Στο μεταξύ, η ΠΝΟ θα αποφασίσει σήμερα αν η απεργία θα συνεχιστεί και μετά την Τρίτη.

Εκατοντάδες ευπαθή προϊόντα, όπως αλιεύματα και λαχανικά, σαπίζουν στις νταλίκες που περιμένουν στα λιμάνια και δεν προωθούνται στην αγορά. Οι παραγωγοί βρίσκονται σε απόγνωση, αφού το εισόδημά τους μειώνεται εν μέσω της οικονομικής κρίσης.

Την ίδια ώρα, ελλείψεις σε βασικά είδη και φάρμακα παρατηρούνται στα νησιά με τους κατοίκους να δηλώνουν αγανακτισμένοι. Μάλιστα, σε κάποια νησιά τα....

αλλαντικά, τα νωπά και κατεψυγμένα κρέατα αλλά και τα αναψυκτικά έχουν ήδη εξαφανιστεί, ενώ κάποια άλλα αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο να μην έχουν ούτε νερό για να πιού

Εγκλωβισμένοι λόγω της απεργίας είναι και άνθρωποι, όπως για παράδειγμα νησιώτες που βρέθηκαν στην Αθήνα για δουλειά ή λόγους υγείας και δεν μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Η κατάσταση είναι τόσο αδιανόητη και ασφυκτική, που στη Σαντορίνη ένας νεκρός παρέμεινε επί μέρες στο Κέντρο Υγείας του νησιού καθώς δεν υπήρχε τρόπος να μεταφερθεί για νεκροψία! Τελικά, οι συγγενείς του αναγκάστηκαν να πληρώσουν ελικόπτερο...

Η σημερινή μέρα θεωρείται κρίσιμη καθώς οι ναυτεργάτες θα αποφασίσουν για την συνέχιση ή μη της απεργίας και μετά την Τρίτη.

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση καλεί τους απεργούς σε διάλογο αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο επιστράτευσης, μία εβδομάδα μετά την έναρξη των κινητοποιήσεων και με τα προβλήματα να έχουν ήδη συσσωρευτεί.
star.gr