Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

9 νεκροί ανασύρθηκαν από το λεωφορείο του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων στο Τεπελένι

Eννέα νεκροι και 41 τραυματίες είναι ο τελευταίος απολογισμός του τροχαίου με ελληνικό λεωφορείο των ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, που έπεσε σε χαράδρα βάθους 120 μέτρων στο χωριό Βράτανα μεταξύ Τεπελενίου και Μπάλς.

Tο λεωφορείο είχε ξεκινήσει απο τα Τίρανα στις 7 το βράδυ της Δευτέρας και όχι απο την Αθήνα, όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά, και μετά απο 2,5 ώρες ταξιδιού, έφθασε στο συγκεκριμένο σημείο του δρόμου Τιράνων - Κακαβιάς μέσα σε ισχυρή καταιγίδα. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, εκεί μια νταλίκα κάλυπτε το μεγαλύτερο μέρος του στενού δρόμου και ο....

οδηγός του λεωφορείου, προσπάθησε να το ακινητοποίσει.

Το λεωφορείο όμως γλύστρισε, έφυγε απο την πορεία του και έπεσε στην χαράδρα. Λίγα λεπτά αργότερα Έλληνες επιχειρηματίες, περνούσαν απο το σημείο του δυστυχήματος και έσπευσαν να βοηθήσουν. Ανέσυραν απο το λεωφορείο μια νεαρή έγκυο Βορειοηπειρώτισα και έναν νεαρό Αλβανό, τραυματίες και τους μετέφεραν στο νοσοκομείο του Μπάλς.

Έλληνας Οδηγός του λεωφορείου, Θ.Τ τραυματίσθηκε έλαφρά. Στο λεωφορείο, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά, όλοι οι άλλοι επιβάτες ήταν Αλβανοί.

Όλοι οι τραυματίες μεταφέρθηκαν αρχικά στο νοσοκομείο του Μπαλς και στη συνέχεια οι σοβαρότερα τραυματισμένοι, σε νοσοκομεία των Τιράνων.

Οι έλληνες επιχειρηματίες μιλώντας στο "ΑΠΕ" χαρακτήρισαν γρήγορη και μεγάλη την κινητοποίηση των Αλβανικών Αρχών, που έστειλαν στο σημείο του δυστυχήματος μεγάλο αριθμό ασθενοφόρων, οχήματα της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας και πολλά μέλη σωστικών συνεργείων.