Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Δεν έχει φάει ποτέ στη ζωή του

Συγκίνηση προκαλεί η περίπτωση ενός τετράχρονου με αυτισμό από τη Βρετανία. Μια τραυματική εμπειρία όταν ήταν βρέφος τον έκανε να σιχαθεί το φαγητό. Και από τότε δε τρώει και δεν πίνει τίποτα.

Φαινομενικά, ο Ντάνιελ Χάρισον δε διαφέρει από οποιοδήποτε άλλο παιδάκι της ηλικίας του. Αλλά είναι πολύ διαφορετικός. Όταν ήταν βρέφος, υπέστη γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση. Ο πόνος που του προκάλεσε, τον έκανε να μην αντέχει το φαγητό!

Οι γονείς του έχουν ξοδέψει τεράστια ποσά για να βρουν λύση στο πρόβλημα του παιδιού τους. Μόνο που κάθε προσπάθειά τους, ακόμη και οι...

θεραπείες αλλά και οι εγχειρήσεις, έχει καταλήξει σε αδιέξοδο. Για την ώρα, ο Ντάνιελ τρέφεται μέσω ενός σωλήνα που καταλήγει απευθείας στο στομάχι του.

Μια νέα ελπίδα γεννήθηκε όταν έμαθαν για μια κλινική στο Γκρατς της Αυστρία, όπου ελπίζουν ότι θα βρουν τη λύση που αναζητούν. Οι ιθύνοντες της κλινικής ισχυρίζονται ότι θεράπευσαν 12 παρόμοιες περιπτώσεις τα τελευταία 12 χρόνια. Για να καταφέρουν να πάει όμως εκεί ο Ντάνιελ χρειάζεται να συγκεντρώσουν 22.000 λίρες, καθώς το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας δεν καλύπτει τα έξοδα για το ταξίδι.

«Δεν υπάρχει, ιατρικά, τίποτα που να τον σταματά να τρώει. Είναι όλα μέσα στο μυαλό του, αλλά κανείς δεν έχει καταφέρει να τον βοηθήσει», τόνισε ο πατέρας του, Κέβιν. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ντάνιελ, πέρυσι, ήταν ένα από τα θύματα της γρίπης των χοίρων, η οποία μετεξελίχθηκε σε πνευμονία και το κατέστρεψε τον έναν πνεύμονα.