Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Απόπειρα τρομοκρατικού μπαράζ με εκρηκτικά δέματα στο Παγκράτι

Δύο νεαροί συνελήφθησαν μετά την έκρηξη παγιδευμένου δέματος, που σημειώθηκε σε εταιρεία ταχυμεταφορών στο Παγκράτι νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι.

Πάνω τους εντοπίστηκε ένα ακόμα δέμα με εκρηκτικό μηχανισμό, ενώ οι ίδιοι είχαν αφήσει και τρίτο παγιδευμένο δέμα σε εταιρεία ταχυμεταφορών στην οδό Σπύρου Μερκούρη.

Από την έκρηξη στα γραφεία της Swiss Mail, στην οδό Αστυδάμαντος, τραυματίστηκε ελαφρά η υπάλληλος που παρέλαβε το φάκελο.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός αποτελείτο από πυρίτιδα και μπαταρία. Σύμφωνα με τους πυροτεχνουργούς, ο μηχανισμός ήταν μικρής ισχύος.

Σύμφωνα με τους υπαλλήλους στο γραφείο, ο ένας από τους δύο νεαρούς μπήκε μεταμφιεσμένος με περούκα και παρέδωσε το δέμα, το οποίο είχε...

προορισμό την Πρεσβεία του Μεξικού. Το δέμα κίνησε την περιέργεια των υπαλλήλων. Όταν το επεξεργάστηκαν, έγινε μία μικρο-έκρηξη και ανάφλεξη μικρής ισχύος και ο χώρος γέμισε καπνούς.

Στη συνέχεια, οι δύο συλληφθέντες πήγαν στα γραφεία άλλης εταρείας στην οδό Σπ. Μερκούρη, όπου παρέδωσαν ένα δέμα με προορισμό την Πρεσβεία της Ολλανδίας. Οι υπάλληλοι, που γνώριζαν ότι είχε γίνει έκρηξη πριν λίγη ώρα σε άλλη εταιρεία, το θεώρησαν ύποπτο και κάλεσαν την αστυνομία.

Το τμήμα εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών προχώρησε σε ελεγχόμενες εκρήξεις των δύο υπόλοιπων δεμάτων.

Oι δύο νεαροί συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ στην οδό Ριζάρη. Οι συλληφθέντες φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα και περούκες και ήταν οπλισμένοι με πιστόλια, ενώ ο ένας κρατούσε παγιδευμένο δέμα, ίδιο με τα άλλα δύο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας από τους δύο συλληφθέντες είναι καταζητούμενος για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Επιπρόσθετα, ελέγχεται ο ρόλος δύο νεαρών γυναικών που έχουν προσαχθεί στη ΓΑΔΑ.