Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Κίνδυνος για την υγεία

Σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο τείνει να μετατραπεί η χώρα, μετά την απόφαση των εργαζομένων στους ΠΟΕ – ΟΤΑ να συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους, σαν ένδειξη διαμαρτυρίας στα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης που θίγουν βασικά εργασιακά δικαιώματά τους.

Μέχρι στιγμής, σε κάθε γωνιά της Αττικής έχουν συγκεντρωθεί περισσότεροι από 33.000 τόνοι σκουπιδιών, ενώ ο συνολικός όγκος απορριμμάτων ανέρχεται σε 82.500 τόνους σε όλη τη χώρα. Για όσο διάστημα μάλιστα διαρκέσει η απεργία, οι εργαζόμενοι θα συλλέγουν μόνο τα....

σκουπίδια των λαϊκών αγορών και των νοσοκομείων.

Στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων, οι εργαζόμενοι έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10:00 το πρωί της Τρίτης στην πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, όπου και επιδιώκεται συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών.

Μετά το πέρας της πορείας θα υπάρξει νέα συνεδρίαση για να εξεταστεί η περαιτέρω στάση της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Οι εργαζόμενοι στους δήμους διεκδικούν την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης, νέο μισθολόγιο, προάσπιση των δικαιωμάτων των συμβασιούχων, κατοχύρωση και διεύρυνση των δικαιωμάτων τους όσον αφορά στο εφάπαξ, την επικουρική σύνταξη και την υγειονομική περίθαλψη.
news247