Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

Άρχισαν τα όργανα..

Το εκλογικό τους δικαίωμα άσκησαν απο νωρίς οι πολιτικοί μας αλλά και οι υποψήφιοι.. Ο Γιώργος Παπανδρέου χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα ως ημέρα σημαντικών αποφάσεων, τόσο για τον «Καλλικράτη» όσο και για την πορεία της χώρας.

Συγκεκριμένα αναφέρει "Κάνουμε ένα όραμα πραγματικότητα με τον -Καλλικράτη-. Αλλάζουμε ένα κράτος πελατειακό, συγκεντρωτικό και φέρνουμε την εξουσία κοντά στον πολίτη, για πρώτη φορά, που θα αλλάξει τη ζωή του στην καθημερινότητα, θα φέρει κοντά υπηρεσίες υγείας, πρόνοιας, θα βοηθήσει και στην ανάπτυξη σε μια Ελλάδα καλύτερη, σε μια Ελλάδα δικαιότερη, σε μια Ελλάδα οικονομικά βιώσιμη. Αλλά παίρνουμε και αποφάσεις για τη σταθερότητα της πορείας της χώρας που τη χρειαζόμαστε αυτή τη σταθερότητα για να συνεχίσουμε τις δύσκολες, πολλές φορές, αλλά αυτονόητες αλλαγές. Κερδίζουμε τις....


μάχες, θα συνεχίσουμε να κερδίζουμε μάχες ως χώρα και ξέρω ότι μπορούμε".

Ο Αντώνης Σαμαράς απο την Μεσσηνία είπε "Οι Ελληνες δεν φοβούνται, θα επιλέξουν τους καλύτερους και θα στείλουν και ένα μήνυμα ισχυρό προς την κυβέρνηση, μήνυμα για αλλαγή πορείας. Η ελπίδα θα νικήσει και πάλι".

Ο Πρόεδρος τους ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης απο την Θεσσαλονίκη, έκανε λόγο για για εκβιαστικά διλήμματα "Σήμερα είναι η μέρα που θα μετρηθούμε πόσοι Έλληνες σκέφτονται ελεύθερα και ψηφίζουν κατά συνείδηση και πόσοι προσερχόμεθα στην κάλπη πιεζόμενοι από φοβικά, εκβιαστικά διλήμματα. Είμαι σίγουρος πως οι περισσότεροι είναι αυτοί που επενδύουν στο σεβασμό και την ελευθερία και λιγότερο στον εκβιασμό. Από αύριο ξεκινά μια νέα μέρα για τη μεταπολίτευση".

Για «ιστορική ευκαιρία» να αποδοκιμάσει ο λαός "στην κάλπη το μνημόνιο της χρεοκοπίας και τις πολιτικές δυνάμεις που μας έχουν οδηγήσει ως εδώ", έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ψήφισε στο εκλογικό τμήμα 2702, στο 27ο & 30ο δημοτικό σχολείο Αθηνών.

"Και αυτήν την ευκαιρία δεν πρέπει να την χάσουμε. Η κάλπη σήμερα θα αναδείξει τους πολιτικούς συσχετισμούς του νέου πολιτικού σκηνικού της νέας μεταπολίτευσης. Και από αυτό το σκηνικό δεν πρέπει να απουσιάζει η ελπίδα", τόνισε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: "Για μας ελπίδα είναι η συνάντηση της αριστεράς με δυνάμεις από τον σοσιαλιστικό χώρο. Ελπίδα είναι να έχουμε εξελίξεις σε θετική προοδευτική κατεύθυνση για το λαό για την κοινωνία".

"Οι πολίτες να αναδείξουν με την ψήφο τους μια ισχυρή τοπική αυτοδιοίκηση. Μια αυτοδιοίκηση που θα αντιμετωπίζει τα προβλήματα της πόλης, με κοινωνικά χαρακτηριστικά, αλληλέγγυα στους πολίτες, ιδίως σε περίοδο κρίσης με την ασφυκτική παρουσία του Μνημονίου", είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης. "Θεωρώ ότι η κάλπη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι εκείνη που θα νικήσει απόψε", πρόσθεσε.