Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

«Κύμα» απολύσεων από την Εθνική

Ο ένας μετά τον άλλο αποχωρούν από την τράπεζα τα στελέχη του ομίλου της Εθνικής, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο τη δυσαρέσκεια τους για την πολιτική που ακολουθείται από τη διοίκηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, «φεύγει» ο επικεφαλής της Εθνικής Ασφαλιστικής Μίνως Μωυσής και τη θέση του καταλαμβάνει ο κ. Γιάννης Κατσουρίδης. Ο κ. Κατσουρίδης ήταν διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής χρηματιστηριακής έως το 2007 οπότε και αποχώρησε με «θηριώδη» αποζημίωση όπως φημολογείται της....

τάξης των 500.000-600.000 ευρώ.

Τώρα όμως επανέρχεται τον όμιλο με το υπέρογκο ποσό, όπως το χαρακτηρίζουν στην αγορά, των 200.000 ευρώ. Στελέχη της αγοράς του καταλογίζουν ότι δεν έχει εργαστεί ποτέ σε ασφαλιστική εταιρία και ως εκ τούτου δεν έχει το επιχειρησιακό εκτόπισμα για μια τέτοια θέση.

Επιπρόσθετα την παραίτησή του, εκφράζοντας δυσαρέσκεια, υπέβαλλε και ο (χαμηλών τόνων) επικεφαλής του risk management Δημήτρης Λεφάκης, ο οποίος επιστρέφει στη Citibank στη Νέα Υόρκη, όπου εργαζόταν πριν προσληφθεί στον όμιλο της ΕΤΕ (το 2005). Φημολογείται ακόμα ότι αποχωρεί και η γενική Διευθύντρια Λίτσα Σπυριούνη (υπεύθυνη επί των φορολογικών του ομίλου).
protothema.gr