Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Καθαρά τα όπλα..

Δεν χρησιμοποιήθηκαν σε επιθέσεις αντάρτικου πόλης τα όπλα, που βρέθηκαν στη Νέα Σμύρνη και στον Πειραιά, σύμφωνα με τα ως τώρα αποτελέσματα των βαλλιστικών εξετάσεων, στα εργαστήρια της εγκληματολογικής υπηρεσίας.

Αυτό ανακοινώθηκε πριν από λίγο από την Αστυνομία, ενώ διευκρινίζεται ότι η βαλλιστική συνεχίζεται για να διαπιστωθεί αν υπάρχει ταύτιση των όπλων με άλλες αξιόποινες πράξεις. Σημειώνεται ωστόσο, ότι οι έρευνες για τα όπλα που βρέθηκαν στο...

Αγρίνιο δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Μέχρι νωρίς το πρωί πυροτεχνουργοί της αντιτρομοκρατικής μετέφεραν οπλισμό, εκρηκτικά και άλλα ευρήματα από τις γιάφκες στα εργαστήρια της ΕΛΑΣ, όπου εξετάστηκαν για να διαπιστωθεί αν σχετίζονται με επιθέσεις ένοπλων οργανώσεων αντάρτικου πόλης.

Στελέχη της αστυνομίας κάνουν λόγο για ύπαρξη και τρίτης γιάφκας στο Αγρίνιο, όπου, όπως λένε, βρέθηκε βαρύς οπλισμός και άλλο υλικό. Στο Αγρίνιο έχουν γίνει επίσης τρεις με τέσσερις προσαγωγές και μία, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, στη Σητεία της Κρήτης.

Ένα τέταρτο διαμέρισμα ερευνήθηκε το πρωί της Κυριακής στην οδό Πλάτωνος 6 στην Καλλιθέα, όπου σύμφωνα με στελέχη της ΕΛΑΣ, βρέθηκαν χειρομβομβίδες και αλεξίσφαιρα γιλέκα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες στα άλλα τρία σπίτια με οπλισμό στη Νέα Σμύρνη, τον Πειραιά και το Αγρίνιο.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι έλεγχοι σε άτομα, που έχουν ανεβάσει έως στιγμής τις συλλήψεις σε εννέα. Ο νεαρός που προσήχθη από τη Σητεία της Κρήτης είναι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φοιτητής από την Αθήνα, και δεν βρέθηκαν στην κατοχή του όπλα παρά μόνον έντυπο υλικό.

Για την ώρα δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα τα αποτελέσματα των βαλλιστικών ερευνών στα όπλα, που έχουν φτάσει στα εγκληματολογικά εργαστήρια, αλλά δεν αποκλείεται να γίνουν ανακοινώσεις σύντομα από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Εν τω μεταξύ η Αστυνομία συνεχίζει να ανακρίνει τα εννέα άτομα που, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς και τις διαρροές της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας αλλά και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, φέρονται να συνδέονται με τις δραστηριότητες της ένοπλης οργάνωσης «Σέχτας Επαναστατών».

Τα δύο άτομα έχουν συλληφθεί στη Νέα Σμύρνη, τα υπόλοιπα στην περιοχή των Εξαρχείων και στο Αγρίνιο.