Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Σκληρή κόντρα στη Βουλή για τα μέτρα

Στο βήμα της Βουλής μεταφέρθηκε η κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης με αφορμή το πολυνομοσχέδιο που παρουσιάστηκε χθες. «Ούτε καταργούνται, ούτε αναιρούνται οι συλλογικές συμβάσεις, αλλά ούτε και μειώνονται γενικευμένα οι μισθοί», είπε ο Γιώργος Παπανδρέου, απαντώντας στη γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. «Με το νέο νομοσχέδιο δίνεται η δυνατότητα να υπάρξει μία από κοινού διευθέτηση εργαζομένου-εργοδότη στο δίλημμα απόλυση ή συγκράτηση μισθών», ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός.

«Ή θα σώσουμε τις θέσεις εργασίας ή θα πιεστούν οι επιχειρήσεις να απολύσουν εργαζομένους ή να κλείσουν», είπε ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι...

μέλημα της κυβέρνησης είναι η διατήρηση και η εξασφάλιση της δουλειάς, «ώστε περνώντας το τούνελ να μπορέσουμε, έχοντας τις μικρότερες απώλειες, να μπούμε και πάλι στην ανάπτυξη».

Η κ. Παπαρήγα είπε πως κατευθυνόμαστε προς «γενικευμένη ισοπέδωση προς τα κάτω της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας».

«Είστε μία κυβέρνηση υποτακτικών και παραδομένων. Το μόνο που σάς ενδιαφέρει είναι να μην δυσαρεστήσετε τους εκπροσώπους του κεφαλαίου στην Ελλάδα και το εξωτερικό», επισήμανε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια συζήτησης επίκαιρης ερώτησής του προς τον πρωθυπουργό.

«Η κυβέρνησή σας», παρατήρησε ο κ. Τσίπρας, «αποδεικνύεται μοιραία τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη. Φέρατε στην Ευρώπη το ΔΝΤ και εργασιακές σχέσεις Λατινικής Αμερικής. Όσο πιο γρήγορα ανατραπεί η κυβέρνησή σας τόσο πιο γρήγορα θα μπει ένας φραγμός για αυτήν την κατρακύλα σε Ελλάδα και Ευρώπη».

«Δίνουμε μάχη την οποία πρέπει και εσείς να σεβαστείτε. Δεν έβαλε το ΠΑΣΟΚ τη χώρα στην επιτήρηση. Δύο φορές μπήκε σε επιτήρηση λόγω των πολιτικών της ΝΔ. Εμείς θα βγάλουμε τη χώρα από την επιτήρηση», αντέτεινε ο πρωθυπουργός και κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να αντιμετωπίσει την ψυχολογία της καταστροφής που έχει το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ.