Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Βαλλιστική εξέταση σε δύο Scorpion και τρία Καλάσνικοφ

Tρία οπλοπολυβόλα, ανάμεσά τους δύο Scorpion, επτά πιστόλια, τρία Καλάσνικοφ και 50 κιλά εκρηκτικού τύπου Anfo βρέθηκαν σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο γκαράζ-γιάφκα της Νέας Σμύρνης.

Οι πρώτες εκτιμήσεις της Αστυνομίας, που μένει να επιβεβαιωθούν από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, αναφέρουν ότι τα όπλα είναι πιθανόν να έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατικά χτυπήματα περισσότερων από μίας οργάνωσης.

Κατά προτεραιότητα, γίνεται βαλλιστικός έλεγχος στα δύο Scorpion και σε δύο πιστόλια τύπου Γκλοκ, προκειμένου να διαπιστωθεί αν πρόκειται για τα....

όπλα της Σέχτας Επαναστατών.

Ψηλά στις προτεραιότητες των αρχών είναι και η βαλλιστική εξέταση των τριών Καλάσνικοφ, προκειμένου να διαπιστωθεί αν πρόκειται για τα όπλα που είχαν χρησιμοποιηθεί στην επίθεση κατά του Αστυνομικού Τμήματος της Αγίας Παρασκευής, πέρσι τον Οκτώβριο.

Την ευθύνη για το συγκεκριμένο χτύπημα, κατά το οποίο είχαν τραυματιστεί επτά αστυνομικοί, είχε αναλάβει η οργάνωση «ΟΠΛΑ»: ήταν το πρώτο και το μοναδικό χτύπημα που έχει αναλάβει η συγκεκριμένη οργάνωση.

Έντονο προβληματισμό στις αρχές προκαλεί και το γεγονός ότι βρέθηκαν στη γιάφκα 50 κιλά του εκρηκτικού Anfo, αφού αυτού του τύπου το εκρηκτικό έχει χρησιμοποιήσει ο Επαναστατικός Αγώνας, οργάνωση που εξαρθρώθηκε την περασμένη Άνοιξη από την Αντιτρομοκρατική.

Εκτός από αυτό τον οπλισμό, στο γκαράζ βρέθηκαν τέσσερις χειροβομβίδες, 200 γραμμάρια της εκρηκτικής ύλης TNT, γεμιστήρες και άγνωστος αριθμός σφαιρών.
tanea