Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Τρελό Shopping κάνουν οι Γερμανοί..

Ενόψει Χριστουγέννων οι Γερμανοί ξοδεύουν, παραδοσιακά, πολλά. Ειδικά φέτος όμως είναι μια ιδιαίτερα καλή χρονιά, όπως σημειώνουν αναλυτές: οι θετικές εξελίξεις από το χώρο της οικονομίας και κυρίως η υποχώρηση του αριθμού των ανέργων φαίνεται πως έχουν άμεσο αντίκτυπο και στην καταναλωτική διάθεση των Γερμανών.

Η κίνηση στην αγορά είναι ήδη αυξημένη σε σχέση με πέρσι, επιβεβαιώνει η Ντόροτε Ούλε, υπεύθυνη γνωστού πολυκαταστήματος στο Άαχεν. Πρόσφατα το πολυκατάστημά της πραγματοποίησε ενδιαφέρουσα δημοσκόπηση. Τι θα ήθελαν να βρουν φέτος κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο τους, ρωτήθηκαν....

1000 πελάτες; Υγεία, ειρήνη και αρμονία, απάντησε το 30 %, ένα δώρο, προτίμησε το 70%: «Όσον αφορά τα υλικά αγαθά, στις γυναίκες συναντούμε τα κλασσικά: άρωμα, κοσμήματα και βιβλία. Στους άνδρες έχουμε στην πρώτη θέση ένα βιβλίο, στη δεύτερη, ρούχα και στην τρίτη υπολογιστή, λάπτοπ και κινητό τηλέφωνο».

Όταν πριν από δυο χρόνια ξέσπασε η παγκόσμια οικονομική κρίση, οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι η Γερμανία θα αρχίσει να συνέρχεται από το 2014. Οι ίδιοι αναθεωρούν σήμερα τις προβλέψεις τους, εκτιμώντας ότι η Γερμανία θα επανέλθει στα επίπεδα «προ-κρίσης» ήδη το τέλος του 2011. Η κατανάλωση, σύμφωνα με τους ίδιους, μπορεί να γίνει την ερχόμενη χρονιά η νέα ατμομηχανή της γερμανικής οικονομίας.