Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Δεν παραιτείται ο Μουμπάρακ

Οι διεθνείς πιέσεις για την παραίτηση Μουμπάρακ πληθαίνουν, την ώρα που οι Αιγύπτιοι διαδηλωτές παραμένουν για 7η μέρα στους δρόμους, αψηφώντας στρατό, αστυνομία και απαγορεύσεις. Περισσότεροι από 150 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και....


χιλιάδες έχουν τραυματιστεί. Οι Αιγύπτιοι διαδηλωτές υπόσχονται ότι θα συνεχίσουν μέχρι να ανατραπεί ο πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ, η τύχη του οποίου φαίνεται να βρίσκεται στα χέρια του στρατού.

Παράλληλα, έχουν κηρύξει γενική απεργία και για αύριο Τρίτη έχουν προγραμματίσει πορεία "διαμαρτυρίας ενός εκατομμυρίου ανθρώπων" ζητώντας τον εκδημοκρατισμό της χώρας.
Η συμμαχία της αιγυπτιακής αντιπολίτευσης, στην οποία συμμετέχει το ισλαμιστικό κίνημα Αδελφοί Μουσουλμάνοι στράφηκε στον πρώην επικεφαλής της ΙΑΕΑ Μοχάμεντ ΕλΜπαραντέι για να σχηματίσει μια εθνικής ενότητας και να έρθει σε επαφή με τους στρατιωτικούς.

Στο μεταξύ, αποκαθίσταται σταδιακά η τάξη και η ασφάλεια στις μεγάλες πόλεις της Αιγύπτου. Περισσότεροι στρατιώτες περιπολούν στους δρόμους με στόχο να ηρεμήσουν οι κάτοικοι που πανικοβλήθηκαν από τις μαζικές λεηλασίες που ακολούθησαν τις ταραχές.
Ο στρατός έχει αναλάβει να σταματήσει κάθε παράνομη δραστηριότητα, αλλά δεν φαίνεται να σκοπεύει να στραφεί κατά των διαδηλωτών.

"Τις επόμενες ημέρες θα αποκατασταθεί η ασφάλεια και η σταθερότητα. Θα επιτρέψουμε τις διαδηλώσεις. Όλοι έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν την άποψή τους. Ακούμε και προσπαθούμε να βοηθήσουμε όλες τις πλευρές. Δεν είμαστε εδώ για να σταματήσουμε κανέναν. Αυτοί είναι οι δικοί μας άνθρωποι", υπογράμμισε ο ταξίαρχος Ατέφ Σαΐντ από το Σουέζ.