Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Η Financial Times κάνει λόγο για προσπάθεια της Ελλάδας να επαναγοράσει το χρέος..

Δεν έχουν τελειωμό οι περιπέτειες για την χώρα μας.. Σύμφωνα με την Financial Times, η Ελλάδα συζητάει με την Ε.Ε. να πάρει δάνειο για να επαναγοράσει το χρέος της! Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι "η Ελλάδα συζητά με την ΕΕ να πάρει δάνειο έως 50 δις. ευρώ από το....




Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) για να επαναγοράσει χρέος της περίπου στο 75% της ονομαστικής του αξίας, καθώς και να επιμηκυνθεί η αποπληρωμή του δανείου των 110 δισ. ευρώ σε 30 χρόνια και να μειωθεί το επιτόκιό του".

Το άρθρο συνεχίζει λέγοντας ότι όσοι ιδιώτες έχουν στην κατοχή τους ελληνικά κρατικά ομόλογα θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν παράταση από 5 έως 10 χρόνια για το μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο χρέος και χαμηλότερα επιτόκια, ενώ, όπως τονίζεται, "οι συζητήσεις είναι ακόμα στην αρχή".

Στο άρθρο, που επικαλείται τραπεζικές πηγές, αναφέρεται ακόμα ότι "περίπου το 15% έως 20% του χρέους της Ελλάδας, συνολικού ύψους 330 δισ. ευρώ, μπορεί να αγοραστεί από την αγορά, αν το πακέτο αποφασισθεί φέτος. Με αυτόν τον τρόπο η Ελλάδα θα έχει την δυνατότητα να επιστρέψει για δανεισμό στις διεθνείς κεφαλαιαγορές μέσα στο 2012. Πάντως, αυτό που τονίζεται από όλους, είναι ότι η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει τις αυστηρές μεταρρυθμίσεις." Περαστικά μας..