Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Μέχρι το 2014 «αντέχει» ο ΧΥΤΑ Φυλής

Την εκτροπή από το ΧΥΤΑ της Φυλής 350.000 τόνων απορριμμάτων, σχεδόν διπλάσια ποσότητα από εκείνη που σχεδιάζεται να πάει στον ΧΥΤΑ της Κερατέας (127.000 τόνοι) προτείνει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Ανακύκλωσης και Ενεργειακής Αξιοποίησης (ΣΕΒΙΑΝ). Σε εκδήλωση του ΣΕΒΙΑΝ που διοργανώθηκε χθες ο...


Πρόεδρος κ. Θανάσης Κατρής περιέγραψε τις προτάσεις του Συνδέσμου που έχουν δυνατότητα άμεσης εφαρμογής, για την ελάφρυνση του ΧΥΤΑ Φυλής.

Για την υλοποίηση του στόχου προτείνεται κομποστοποίηση προδιαλεγμένων οργανικών με την ανάπτυξη του καφέ κάδου σε όσους δήμους επιθυμούν, ανακύκλωση υλικών με τη χρήση των μπλε κάδων και ενεργειακή αξιοποίηση του RDF (πλαστικό, χαρτί και άλλα καύσιμα υλικά) σε Αλιβέρι και Καμάρι, μέτρα συνολικού κόστους 10 εκ. ευρώ.
Ο κ. Κατρής υπογράμμισε ότι ο Περιφερειακός Σχεδιασμός πρέπει να υλοποιηθεί με τη διαδικασία του κατ΄επείγοντος καθώς η ημερομηνία λήξης για το ΧΥΤΑ Φυλής είναι το 2014. Παράλληλα γνωστοποίησε την πρόθεση του ΣΕΒΙΑΝ να συνεργαστεί με το Δήμο Ελευσίνας για τη δημιουργία Πιλοτικής Μονάδας Κομποστοποίησης 20.000 τόνων οργανικών αποβλήτων ενώ θα γίνεται ταυτόχρονα ενεργειακή αξιοποίηση του παραγόμενου βιοαρίου, καλώντας «όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να συνδράμουν και να συνδιαμορφώσουν τη πρωτοβουλία αυτή».