Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Καντάφι: Είμαι έτοιμος για κατάπαυση του πυρός

Έτοιμος για κατάπαυση του πυρός, αρκεί να συμφωνήσουν και οι ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις εμφανίστηκε ο Λίβυος ηγέτης Μουαμάρ Καντάφι. Σε τηλεοπτικό διάγγελμα, ο Καντάφι άφησε «ανοιχτή την πόρτα» για διαπραγματεύσεις με το ΝΑΤΟ. Ωστόσο, επανέλαβε ότι «κανείς» δεν μπορεί να τον εξαναγκάσει να φύγει από τη...


χώρα του. Παράλληλα, η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι την ώρα του διαγγέλματος του Λίβυου ηγέτη, ΝΑΤΟϊκά αεροσκάφη βομβάρδισαν κτίριο παρακείμενο του τηλεοπτικού σταθμού. "Είμαστε έτοιμοι για κατάπαυση του πυρός, αρκεί αυτό να μην αφορά μόνο τη μια πλευρά" είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως "είμαστε οι πρώτοι που θα αποδεχθούμε μια ανακωχή των εχθροπραξιών και είμαστε οι πρώτοι που θα την εφαρμόσουμε, αλλά η επιδρομή των Σταυροφόρων του ΝΑΤΟ δεν έχει σταματήσει ακόμα".

Ξεκαθάρισε πάντως ότι δεν προτίθεται να φύγει από τη Λιβύη. «Δεν φεύγω» τόνισε. «Κανείς δεν μπορεί να με εξαναγκάσει να φύγω από τη χώρα μου και κανείς δεν μπορεί να μου πει να μην πολεμάω για αυτήν».

Βομβαρδίζει το ΝΑΤΟ

Την ίδια στιγμή πάντως, αεροσκάφη του ΝΑΤΟ βομβάρδισαν εγκαταστάσεις στην Τρίπολη της Λιβύης που βρίσκονται δίπλα στο κτίριο της κρατικής τηλεόρασης Τζαμαχιρίγια,. "Ένα κτίριο δίπλα στο κτίριο Τζαμαριχίγια βομβαρδίστηκε στη διάρκεια της μετάδοσης του διαγγέλματος του Μουάμαρ Καντάφι και αυτό σημαίνει ότι ο ηγέτης της επανάστασης αποτελεί ο ίδιος στόχο" μετέδωσε η λιβυκή τηλεόραση αφότου ο Μ.Καντάφι ολοκλήρωσε την ομιλία του.

Τελεσίγραφο στους αντάρτες της Μιζουράτα

Η κυβέρνηση της Λιβύης ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Παρασκευής ότι επανέκτησε τον έλεγχο του λιμανιού της Μιζουράτα -κάτι που διέψευσαν αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ.

Κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι το καθεστώς Καντάφι απέστειλε τελεσίγραφο στις πολιορκημένες από τα λιβυκά στρατεύματα δυνάμεις των ανταρτών στην πόλη, να παραδώσουν τα όπλα τους εντός τεσσάρων ημερών, προκειμένου να τους παρασχεθεί αμνηστία.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μούσα Ιμπραΐμ σε δημοσιογράφους, η κυβέρνηση της χώρας του συνεργάστηκε αρμονικά με την κυβέρνηση της γειτονικής Τυνησίας, προκειμένου να αποφευχθεί ένα πιθανό συνοριακό επεισόδιο.

Δικαιολόγησε δε την εισβολή λιβυκών στρατευμάτων στην τυνησιακή παραμεθόριο, λέγοντας ότι αυτή οφειλόταν στην επίθεση που δέχτηκαν από δυνάμεις των ανταρτών, κράτησε ελάχιστα και σχεδόν αμέσως τα κυβερνητικά στρατεύματα επανέκτησαν τον συνοριακό έλεγχο και επέστρεψαν στις θέσεις τους εντός του Λιβυκού εδάφους.

Ο Μούσα τόνισε ότι η χώρα του σέβεται απόλυτα την ακεραιότητα της γείτονος χώρας.
tanea