Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Σάββατο 30 Απριλίου 2011

"Γάμος" και "οικογένεια" τρομάζουν τους νέους..

Σε ρυθμούς οικονομικής κρίσης ζουν πλέον οι Έλληνες, οι οποίοι σε όλες τις εκφάνσεις των δραστηριοτήτων υπολογίζουν και στηρίζονται κατ’ αποκλειστικότητα στο οικονομικό μέρος. Η ανασφάλεια για το αύριο αποτελεί τροχοπέδη στην εξέλιξη της ζωής των νέων ανθρώπων, οι οποίοι πλέον τρομάζουν στο άκουσμα των λέξεων "γάμος" και "οικογένεια", αφού το...


κόστος ζωής έχει ανέβει στα ύψη. Οι περισσότεροι μάλιστα υποστηρίζουν ότι "εδώ δεν μπορών να ζήσω εμένα θα κάνω και παιδί;". Με βάση τα παραπάνω δεδομένα η έρευνα που αναφέρει αύξηση των εκτρώσεων και των αυτοκτονιών και μείωση των εξωσωματικών αντανακλούν στη ζοφερή πραγματικότητα των ημερών μας. Πλέον, ο «πελαργός» δεν έρχεται… Ελλάδα, ενώ αν έρθει τις περισσότερες φορές αντιμετωπίζεται ως κακό σημάδι για την τσέπη των γονέων, ενώ δεν είναι λίγες και οι περιπτώσεις που τα… δίδυμα δεν αντέχονται ούτε σαν σκέψη!

Μιλώντας με τη γλώσσα των αριθμών, οι εκτρώσεις στη χώρας μας, που κατά τ’ άλλα παραμένουν ανάμεσα στις περισσότερες της Ευρώπης, από τις 100.000 έχουν πέσει στις 80.000 μέχρι τώρα, ωστόσο υπολογίζεται ότι μέχρι το τέλος του έτους θα ξεπεράσουν τον περσινό αριθμό, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 25%! Αντίθετα, οι εξωσωματικές έχουν σημειώσει μείωση σε ποσοστό 20%, ενώ το πλέον τρομακτικό στοιχείο είναι ότι οι αυτοκτονίες ανέβηκαν κατά 25%, το οποίο σημαίνει ότι λόγω χρεών κάθε ημέρα που περνά δύο Έλληνες βάζουν τέλος στη ζωή τους.

«Η οικονομική συγκυρία έχει καταφέρει μεγάλο πλήγμα στα ζευγάρια που αντιμετωπίζουν πρόβλημα υπογονιμότητας. Το τελευταίο τρίμηνο η πτώση των προσπαθειών είναι κατακόρυφη», αναφέρει ο γυναικολόγος Μηνάς Μαστρομηνάς που ειδικεύεται στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή στο «Πρώτο Θέμα» και συνεχίζει: «Μου ζητούν να γίνει επιλογή και εμφύτευση ενός μόνο εμβρύου ώστε στη συνέχεια να μπορούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα τοκετού και ανατροφής ενός παιδιού».

Οι γιατροί επιβεβαιώνουν ότι πλέον περισσότερες μητέρες ενός παιδιού ζητούν διακοπή κύησης του δεύτερου, χωρίς να υπάρχουν ιατρικοί ή κοινωνικοί λόγοι.