Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Η αξία του Facebook στα 70 δις δολάρια

Το Facebook αποτελεί ένα φαινόμενο δίχως προηγούμενο στα χρονικά του παγκόσμιου Internet και το γεγονός αυτό ανεβάζει καθημερινά την χρηματιστηριακή του αξία. Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις του πρακτορείου Reuters, το ποσό που θα μαζευόταν αν...


άλλαζαν χέρια όλες οι μετοχές του Facebook θα έφτανε στον μαγικό αριθμό των 70.000.000.000 δολαρίων. Η αξία μιας εισηγμένης εταιρίας στο χρηματιστήριο δεν είναι εύκολο να υπολογιστεί με ακρίβεια και ο καλύτερος τρόπος για να μάθει κάποιος πόσο αξίζουν οι μετοχές του είναι να τις προσφέρει για πώληση. Κάτι τέτοιο προσπάθησε να κάνει και πάλι μια μεγάλη ομάδα επενδυτών με τις μετοχές του Facebook που είχε στην κατοχή της, όμως δεν κατάφερε να πιάσει την αρχική τιμή που είχε θέσει.

Αν σκέφτεστε να τους λυπηθείτε καλύτερα να αλλάξετε γνώμη καθώς οι συγκεκριμένοι επενδυτές κατάφεραν να πουλήσουν τελικά τις μετοχές τους έναντι ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων. Αν αναγάγουμε την συγκεκριμένη τιμή στο σύνολο των μετοχών του αμερικάνικου κολοσσού, τότε το ποσό φτάνει τα 70 Δις δολάρια. Αρχικά οι επενδύτες προσπάθησαν να πουλήσουν τις μετοχές του σε ποσό που θα αντιστοιχούσε σε 90 Δις δολάρια για το σύνολο του Facebook, όμως δεν βρέθηκε αγοραστής που να τους ικανοποιήσει.

Η αξία του Facebook έχει εκτοξευθεί τον τελευταίο χρόνο και πολλοί αναλυτές κάνουν λόγο για μια φούσκα που ετοιμάζεται να σκάσει, όμως πωλήσεις σαν αυτές αποδεικνύουν το αντίθετο. Φούσκα ή όχι το Facebook είναι το site με τη δεύτερη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα μετά το Google και έχει γίνει ο Νο1 σύγχρονος τρόπος επικοινωνίας για περίπου 500 εκατομμύρια ανθρώπους.
greekradar