Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Μειώνουν κόστη ΔΟΛ, Τηλέτυπος και Πήγασος...

Σε ενέργειες για την ανακοπή του ρυθμού επιδείνωσης των οικονομικών τους μεγεθών, προέβησαν δυο εισηγμένες εταιρείες ΜΜΕ, η Τηλέτυπος -διαχειρίστρια εταιρεία του τηλεοπτικού σταθμού Mega Channel- και η... Πήγασος Εκδοτική, -βασική μέτοχος της Τηλέτυπος- όπως ανακοίνωσαν...


προς τις αρχές του ΧΑ. Υπενθυμίζεται ότι, οι μετοχές και των δύο εταιρειών έχουν τεθεί στην κατηγορία επιτήρησης από τις 8/4/2011 με κριτήριο τη σχέση ζημιών χρήσεως 2010 προς ίδια κεφάλαια στις 31/12/2010. Όπως επισημαίνεται από τις δύο εταιρείες, οι τρέχουσες οικονομικές συγκυρίες έχουν σοβαρή επίπτωση επί της διαφημιστικής δαπάνης, η οποία αποτελεί σχεδόν την αποκλειστική πηγή εσόδων τους.

Λαμβάνοντας υπόψη την αρνητική αυτή συγκυρία οι διοικήσεις των δύο εταιρειών επικέντρωσαν τις προσπάθειες τους, στη μείωση του κόστους λειτουργίας.

Παράλληλα με προσπάθειες επαύξησης των λοιπών εσόδων και αναπροσαρμογή τιμολογιακής και πιστωτικής πολιτικής πέτυχαν ανακοπή του ρυθμού επιδείνωσης των οικονομικών μεγεθών διατηρώντας επαρκή ρευστότητα και αισιοδοξία για σύντομη ανάκαμψη.

Στη δραματική μείωση των εσόδων της εκδοτικής δραστηριότητας, τόσο των διαφημιστικών, όσο και των εσόδων κυκλοφορίας, λόγω της εκτεταμένης ύφεσης που πλήττει τη χώρα, οφείλεται η αρνητική διαμόρφωση των αποτελεσμάτων του Ομίλου ΔΟΛ.

Η εταιρεία προκειμένου να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της δραματικής αυτής μείωσης ήδη από την προηγούμενη χρήση έχει βάλει σε εφαρμογή ένα συνολικό πρόγραμμα αναδιάρθρωσης των δραστηριοτήτων του Ομίλου και δραστικής περικοπής του κόστους.
naftemporiki.gr