Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τρίτη, 31 Μαΐου 2011

Ένα χρόνο φυλακή σε Βρετανό βουλευτή για απάτη!

Ποινή φυλάκισης 12 μηνών στον Τζον Τέιλορ, πρώην μέλος της Βουλής των Λόρδων και βουλευτή των Συντηρητικών επέβαλε Βρετανικό δικαστήριο. Κρίθηκε ένοχος για απάτη, καθώς ζητούσε να αποζημιώνεται για δήθεν μεταμεσονύχτιες μετακινήσεις του, αποκομίζοντας...


ένα συνολικό ποσό της τάξεως των 12.600 ευρώ (11.000 λίρες).

Ο λόρδος Τέιλορ παρουσίαζε ψευδή στοιχεία σχετικά με έξοδα που έκανε ώστε να μετακινείται στον μόνιμο τόπο διαμονής του, στην Οξφόρδη, μια οικία που, όπως αποδείχτηκε, δεν είχε πάει ποτέ, αφού δεν ανήκε στον ίδιο, αλλά στον ανιψιό ενός άμεσου συνεργάτη του.

Πριν μερικές ημέρες, το ίδιο δικαστήριο είχε επιβάλλει ποινή φυλάκισης 16 μηνών στον πρώην υπουργό Αλιείας και Περιβάλλοντος Έλιοτ Μόρλεϊ. Ο κ. Μόρλεϊ ομολόγησε την ενοχή του στην κατηγορία ότι διεκδίκησε 30.000 λίρες (σχεδόν 35.000 ευρώ) ως βουλευτικά έξοδα για να αποπληρώσει στεγαστικά δάνεια και υποθήκες. Είναι ο πρώτος πρώην υπουργός ο οποίος καταδικάζεται για το σκάνδαλο των εξόδων που κάλυπταν παράνομα μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων, το οποίο εξόργισε την βρετανική κοινή γνώμη. Πέραν του Μόρλεϊ, που είναι ο πρώτος πρώην υπουργός, που καταδικάζεται σε ποινή φυλάκισης, άλλοι τρεις πρώην Εργατικοί βουλευτές έχουν ήδη φυλακιστεί για απάτη.