Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τρίτη, 31 Μαΐου 2011

Ένταξη πέντε νοσοκομείων του Ι.Κ.Α στο ΕΣΥ

Από την Τετάρτη εντάσσονται τα πέντε νοσοκομεία του ΙΚΑ στο ΕΣΥ, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, στην εφ' όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου για το θέμα της λειτουργίας του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) από 1ης Ιουνίου. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι η πλήρης λειτουργία των δομών αναμένεται να...


ξεκινήσει από την 1η Σεπτέμβρη, καθώς χρειάζεται μια περίοδος προσαρμογής για να διευκολυνθούν οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ, οι οποίοι μέχρι τις αρχές του φθινοπώρου θα συνεχίσουν να συνταγογραφούν τα φάρμακά τους, όπως και σήμερα.

Ο κ. Λοβέρδος είπε ότι η ενοποίηση των κλάδων υγείας ήταν ένα αίτημα ετών και τόνισε ότι σε καμία χώρα του κόσμου, ο ίδιος οργανισμός παρέχει σύνταξη και υγειονομική περίθαλψη μαζί. Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι αύριο συνοδευόμενος από στελέχη του υπουργείου Υγείας, θα επισκεφθεί ο ίδιος προσωπικά τον εισαγγελέα πρωτοδικών, στον οποίο θα καταθέσει στοιχεία για διασπάθιση δημόσιου χρήματος και είπε ότι το κάνει αυτό για να υπογραμμίσει ότι ο ΕΟΠΥΥ και το ΕΣΥ, θα πρέπει στο εξής να λειτουργούν με αίσθημα ευθύνης. Στη συνέντευξη ανακοινώθηκε επίσης ότι ενοποιούνται οι φορείς πρόνοιας και από 91 γίνονται 22.