Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Mήνυμα Παπούλια προς τον κυπριακό ελληνισμό

Το μήνυμα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, προς τον κυπριακό ελληνισμό είναι ότι η Ελλάδα είναι σταθερά δίπλα στην Κύπρο μέχρι την τελική δικαίωση, δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκης Ομήρου μετά τη συνάντηση που είχε τον κ. Παπούλια στην Αθήνα...


«Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας διατηρεί μια πολύ στενή αδελφική σχέση με τον υπόλοιπο ελληνισμό και την υπόθεση της Κύπρου και παρακολουθεί τις εξελίξεις στο Κυπριακό με αδιάπτωτο ενδιαφέρον», ανέφερε ο κ. Ομήρου προσθέτοντας ότι κατά τη συνάντηση έκανε στον Πρόεδρο Παπούλια πλήρη ενημέρωση για την πορεία των απευθείας διαπραγματεύσεων και για τη συνεχιζόμενη τουρκική αδιαλλαξία.

Αναφέροντας ακολούθως ότι «ο Πρόεδρος Παπούλιας εξέφρασε την πλήρη υποστήριξη του ιδίου και του ελληνικού λαού, στον αγώνα του λαού μας για τερματισμό της τουρκικής κατοχής, για λύση του κυπριακού προβλήματος που θα στηρίζεται στις αρχές του διεθνούς και του ευρωπαϊκού δικαίου», είπε ότι δεν παρέλειψε να εκφράσει «την ολόψυχη συμπαράσταση της Βουλής των Αντιπροσώπων, της Κυπριακής Δημοκρατίας και κατ’ επέκταση του κυπριακού λαού στις δυσκολίες που περνά σήμερα η Ελλάδα», διευκρινίζοντας ότι αναφέρεται στην οικονομική κρίση και στις επιπτώσεις της.

«Διαβεβαίωσα ότι είμαστε δίπλα στο ελληνικό λαό σε αυτή τη δύσκολη ώρα, όπως και ο ελληνικός λαός βρισκόταν πάντα και βρίσκεται δίπλα μας», ανέφερε.

Σχολιάζοντας παρατήρηση ότι παρά τις δύσκολες ώρες που περνά η Ελλάδα, ο Πρόεδρος Παπούλιας ιεράρχησε ως το μεγαλύτερο πρόβλημα του ελληνισμού το Κυπριακό, ο κ. Ομήρου είπε πως «αυτό δείχνει το αίσθημα εθνικής ευθύνης και του πατριωτισμού του Προέδρου της Δημοκρατίας των Ελλήνων, ο οποίος έδωσε ένα σταθερό σημείο εθνικής αναφοράς, που εκφράζει το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων, ολόκληρο τον ελληνικό λαό και είναι το μήνυμα που δίδεται μέσω του Προέδρου, ότι η Ελλάδα είναι σταθερά δίπλα στην Κύπρο μέχρι την τελική δικαίωση».

Ο κ. Ομήρου είπε, τέλος, ότι πραγματοποιεί την επίσκεψη, επειδή ως είθισται, η πρώτη επίσκεψη του Προέδρου της Βουλής μετά την ανάληψη των καθηκόντων του
είναι στο κέντρο του μητροπολιτικού ελληνισμού.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης εργασίας που πραγματοποιεί στην ελληνική πρωτεύουσα, ο Πρόεδρος της Βουλής θα δεχθεί αργά το απόγευμα αντιπροσωπεία της ΟΚΟΕ.

Αύριο θα συναντηθεί με τον Ελληνα ομόλογο του Φίλιππο Πετσάλνικο, τον Ελληνα Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον Υπουργό Εξωτερικών Σταύρο Λαμπρινίδη.

Θα παραστεί, επίσης, σε δεξίωση που παραθέτει η Σοσιαλιστική Διεθνής.